Flag

Keikauskakku luumuista

10 - 12 palaa
Helppo
80 minuuttia
Kaunis ja mehevä keikauskakku syntyy omenoista, ananaksesta tai vaikka luumusta, kuten tässä reseptissä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Vuokaan
50 gvoita
0,5 dlruokosokeria (tai taloussokeria)
4 kplluumuja (keskikokoisia)
Taikina
200 gvoita
3 dlruokosokeria (tai taloussokeria)
3 kplkananmunaa
2,5 dlvehnäjauhoja
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 psDr. Oetker Mantelijauhetta (100 g)
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
suolaa
2 rklvesi kiehuvana

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta (100 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Vuokaan

Ota 50 g voita. Käytä siitä nokare vuoan (irtopohjavuoka 20-24 cm) voiteluun. Jaa loput nokareina vuoan pohjalle ja ripottele ruokosokeri päälle.

2

Irroita kivet luumuista leikkaamalla veitsellä luumun ympäri ja kiertämällä puoliskot irti toisistaan. Irroita kivet ja lohko luumut. Lado luumulohkot kauniisti vuoan pohjalle sokerin päälle.

3

Taikina

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää kananmunat yksitellen vaahdottaen välissä aina muutaman minuutin ajan. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on ilmavaa ja vaaleaa.

4

Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Lisää yhdessä mantelijauheen ja ripauksen suolaa kanssa taikinaan. Sekoita ja lisää lopuksi kiehuvan kuuma vesi. Kaada taikina luumujen päälle vuokaan ja tasoita. Paista uunissa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

5

Irrota vuoan reunus varoen. Kumoa kakku lautasen avulla varoen. Irrota pohja varovasti veitsen avulla. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.