Flag

Mantelisarvet

about 14 - 16 kappaletta
Keskitasoinen
100 minuuttia
Nämä mantelisarvet kätkevät sisäänsä vaniljaisen omenatäytteen.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
3,5 dlvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta
2 rklsokeria
suolaa
150 gvoita
1 dlpiimää
20 ghiivaa
1 kplkananmunan keltuaista
Täyte
100 gDr. Oetker Mantelimassaa
50 gvoita
0,75 dlruokosokeria
2 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
1 kplomenaa hapan
Pinnalle
1 kplkananmunan valkuaista
1 psDr. Oetker Mantelilastuja
3 rklsokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja
1

Taikina

Kuutioi kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, sokeri ja suola kulhossa. Lisää voi ja nypi taikina tasaiseksi.

2

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää kananmunan keltuainen ja sekoita tasaiseksi.

3

Tee jauho-voi seokseen kuoppa ja kaada piimä siihen. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 45-60 minuuttia.

4

Täyte

Raasta tai murenna marsipaani kulhoon. Lisää pehmeä voi, ruokosokeri ja vanilja-aromi. Hierrä massa tasaiseksi joko käsin tai sähkövatkaimella. Paloittele Omena pieniksi kuutioiksi. Esikuumenna uuni:

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: 180 °C

5

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat pyöreiksi levyiksi (halkaisija 25 cm). Laikkaa molemmat ympyrät 8 sektoriin ja laita jokaiselle palalle leveään päähän 2 tl täytettä sekä omenakuutioita.


Rullaa kolmio kärkeäkohti niin, että täyte pysyy sisällä. Aseta mantelisarvet leivinpaperille riittävän etäälle toisistaan, jotta ne eivät kohotessaan ota kiinni toisiinsa. Voitele valkuaisella ja ripottele pinnalle mantelilastuja sekä sokeria. Paista uunissa kullanruskeiksi:

Positie rooster: Keskitasolla

Paistoaika: 15 - 20 Minutes