Flag

Raparperi-vaahtokarkkimuffinit

about 12 kappaletta
Haastava
120 minuuttia
Hauska, makea vaahtokarkkikuorrutus yhdistettynä raparperimuffineihin
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
150 gvoita (pehmeää)
1,75 dlsokeria
3 kplkananmunaa (koko M/L)
0,75 dlmaitoa
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta
2,5 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
Täyte
3 dlraparperinpaloja (noin 200 g)
2 rklDr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
1 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
Vaahtokarkkikuorrutus
7 kplDr. Oetker Liivatelehteä
0,75 dlvesi
3 dlsokeria
0,75 dlvaaleaa siirappia
2 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
1 rklvesi

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1

Taikina

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen).

2

Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, kermaiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen jälkeen vähintään minuutin ajan. Sekoita joukkoon maito ja mantelijauhe. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

3

Täyte

Kuumenna raparperit, vaniljasokeri ja sokeri hiljalleen kiehuvaksi kattilassa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet, ja mausta sitruuna-aromilla.

4

Tee jokaisen muffinin keskelle teelusikalla lovi ja täytä se raparperikompotilla.

5

Vaahtokarkkikuorrutus

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä sillä aikaa, kun valmistat siirappiseoksen.

6

Lisää vesi, sokeri ja siirappi kattilaan ja kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sen jälkeen lämpöä ja keitä, kunnes seos on 130-asteista. On tärkeää, että lämpötila yltää 130 asteeseen (enintään 140 asteeseen), sillä kuorrutus ei muuten saa oikeanlaista koostumusta.

7

Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne veteen, jossa on sitruuna-aromia sekä hieman kuumaa siirappiseosta. Kaada kulhoon ja lisää loput siirapista.

8
Picture - Summer smore cupcake_step5_til web.jpg

Vatkaa keskinopeudella 8–10 minuuttia, kunnes seos on koostumukseltaan hieman tahmeaa ja marenkimaista.

9
Picture - Summer smore cupcake_step6_til web.jpg

Kaada seos pursottimeen ja pursota muffinien päälle pienet huiput niin, että raparperitäyte peittyy.

10
Picture - Summer smore cupcake_step7_til web.jpg

Anna muffinien vetäytyä hetken ja polta niiden kuorrutus sitten kullanväriseksi kaasupolttimella.