Flag

Sahramikranssi

1 - 2 kappaletta
Keskitasoinen
120 minuuttia
Kaunis sahramilla värjätty kranssi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pullataikina
25 ghiivaa
100 gvoita
2,5 dlmaitoa
1 kplkananmunaa
1 dlsokeria
suolaa (ripaus)
0,5 gsahramia (1 pussi)
about 8 dlvehnäjauhoja
Täyte 1
200 gDr. Oetker Mantelimassaa raastettuna
50 gpehmeää voita
Täyte 2
100 gpistaasipähkinöitä hienonnettuna
1 dlsokeria
50 gpehmeää voita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa  raastettuna
1

Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja sahrami ja lämmitä seos 37 asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada lämmin neste päälle. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella. Anna kohota noin 40 minuuttia.

2

Valitse haluamasi täyte ja sekoita sen ainekset yhteen. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja kauli siitä suorakulmainen levy. Levitä täyte levylle ja taittele se kolminkertaiseksi. Muodosta tasainen kranssi. Leikkaa vuorotellen viiltoja keskelle, oikealle ja vasemmalle.

3

Anna kranssin nousta liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.