Flag

Sitruunainen melbajuustokakku

about 8 palaa
Keskitasoinen
40 minuuttia
Perinteinen juustokakku saa kauniin koristelun pintaansa marjamelbasta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Vadelmamelba
200 gvadelmia (kotimaisia)
0,25 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
Pohja
200 gruis digestive-keksejä (tai esim. Bastogne)
80 gvoita
Täyte
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
2 dlkuohukermaa
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1,5 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1

Tee ensin vadelmamelba. Aja sileäksi vadelmat, tomusokeri ja sitruuna-aromi tehosekoittimessa. Siivilöi halutessasi.

2

Murenna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.

3

Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan. Painele vuoan pohjalle keksimuruseos tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.

4

Liota liivatelehtiä väljässä, kylmässä vedessä pari minuuttia. Lämmitä 1 dl kermaa kattilassa varovasti. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet lämpimän kerman joukkoon. Sekoita kunnes liivatteet liukenevat.

5

Sekoita vaniljasokeri, tuorejuusto ja siivilöity tomusokeri. Lisää joukkoon liivate-kermaseos.

6

Vatkaa loppu kerma ( 1 dl) vaahdoksi. Lisää se muiden aineiden joukkoon. Kaada keksipohjalle. Lusikoi kakun päälle rennolla kädellä marjamelbakoristeita. Säästä loppu melba kakun kanssa tarjottavaksi.

7

Peitä kelmulla ja anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia.