Flag

Amerikkalaiset karpalosuklaacookiet

about 16 kappaletta
Helppo
40 minuuttia
Runsaat ja herkulliset suklaacookiet.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
225 gpehmeää voita
2 dlruokosokeria , vaaleaa
1,25 dlmuscovadosokeria tai fariinisokeria
1 kplkananmunaa
5,5 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
0,5 tlsuolaa
1 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
2 psDr. Oetker Mantelirouhetta (100 g)
50 gkuivattua karpaloa tai mustikoita
150 gtummaa suklaata karkeasti rouhittuna

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta  (100 g)
1

Esivalmistelut

Esilämmitä uuni 200 asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivipaperilla.

2

Vaahdota voi, ruokosokeri ja muscovadosokeri ilmavaksi vaahdoksi (noin 4-5 min). Lisää kananmuna voimakkaasti vaahdottaen. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola keskenään ja lisää yhdessä vanilja-aromin kanssa taikinaan. Lisää mantelirouhe, suklaa ja kuivatut marjat. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi, välttäen turhaa sekoittamista, jotta taikinasta ei tule kumimaista.

3

Nostele taikinaa leivinpaperille noin kahden ruokalusikallisen kokoisiksi kasoiksi etäälle toisistaan. Paina taikinaa kevyesti lusikalla litteämmäksi. Paista 15-17 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja säilytä tiiviissä rasiassa tarjoiluun saakka.