Flag

Banoffee-muffinit

about 18 kappaletta
Helppo
100 minuuttia
Herkulliset ja helpot banoffee-muffinit.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
100 gvoita
1,75 dlsokeria
3 kplkananmunaa (koko M/L)
1 prkkondensoitua maitoa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 kplbanaania (keskisuurta ja kuutioituna)
100 gfudgepaloja pieniksi kuutioiksi leikattuna
Karamelliharso
1,5 dlsokeria
0,5 dlvesi
1,5 tlviinietikkaa (väritöntä talousetikkaa)
Kuorrutus
1 psDr. Oetker Vaniljakakkumoussea
2,5 dlmaitoa
about 2 rklDr. Oetker Toffeekastiketta (haluamasi määrä)
about 1fudgepaloja (haluamasi määrä koristeeksi)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea
1

Taikina

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri pehmeäksi, kermaiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen jälkeen vähintään minuutin ajan. Vatkaa sitten maitotiiviste taikinaan. Siivilöi joukkoon puolet vehnäjauhoista sekä leivinjauhe ja sekoita.

2

Sekoita loput jauhot sekä banaanikuutiot ja fudge-palat keskenään ja lisää taikinaan sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin.

3

Paista muffineja noin 20–25 minuuttia 200 asteessa (175 asteessa kiertoilmauunissa). Jäähdytä muffinit ritilän päällä.

4

Karamelliharso

Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon etikka. Keitä tasaisella lämmöllä ilman kantta noin 8 minuuttia tai kunnes seos on hunajankeltaista. Älä sekoita.

5

Testaa seoksen valmiutta kastamalla puulusikka ensin kylmään veteen, sitten välittömästi karamelliseokseen ja lopuksi taas kylmään veteen. Karamellin pitäisi halkeilla. Anna seoksen jäähtyä noin minuutin ajan.

6

Aseta pöydälle suuri arkki leivinpaperia. Kasta haarukka karamelliseokseen ja vedä nopeasti ohuita nauhoja leivinpaperin poikki niin, että saat aikaan hienoja kuvioita. Jos karamelliseos on liian jäykkää, voit lämmittää sitä hieman.

7

Kuorrute

Valmista kakkumousse pakkauksen ohjeen mukaan sekoittamalla se kevytmaidon joukkoon ja mausta toffeekastikkeella. Kaada seos pursottimeen ja pursota muffinien päälle. Koristele toffeekastikkeella, fudge-paloilla ja karamelliharsolla.