Flag

Englantilainen joulukakku

20 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Englantilainen joulukakku sisältää maukkaita hedelmäpaloja ja ihania joulumausteita!
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
150 grusinoita
75 gDr. Oetker Korintteja
100 gDr. Oetker Hedelmäsekoitusta
100 gDr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja
tippaDr. Oetker Rommiaromia
1,5 dlvettä
2 kplappelsiinin raastettua kuorta (kahden appelsiinin kuori)
250 gvoita (huoneenlämpöistä)
2,5 dlruokosokeria
4 kplkananmunaa (isoja)
2 rkltummaa siirappia
2,5 dlvehnäjauhoja
1 tlneilikkaa
1 tlmuskottipähkinää
1 tlkanelia
1 tlinkivääriä
Päälle
200 gDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Korintteja
Picture - Dr. Oetker Hedelmäsekoitusta
Picture - Dr. Oetker Appelsiinin Kuoripaloja
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
1

Valmistus

Picture - Englantilainen joulukakku -ainesosat

Laita rusinat, kuivatut hedelmät sekä appelsiinin kuoriraaste kulhoon. Sekoita keskenään vesi ja rommiaromi, kaada neste kulhoon hedelmien sekaan. Anna maustua 1 vuorokauden ajan.

2

Sekoita keskenään voi, sokeri, siirappi ja kananmunat. Sekoita mausteet jauhojen sekaan
ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita hyvin! Lisää lopuksi liotetut hedelmät sekä liemi taikinan joukkoon.

3

Voitele halkaisijaltaan 20 cm kokoinen vuoka. Leikkaa leivinpaperista suikaleet pohjalle ja sivuille. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 140 asteessa n. 3–4 tunnin ajan, tai kunnes kakku on täysin kypsää. Anna jäähtyä!

4

Pistele kakun pintaan reikiä hammastikulla ja lusikoi pinnalle hieman rommiaromilla maustettua vettä.

5

Irroita kakku vuoasta ja kääri leivinpaperiin. Anna maustua jääkaapissa 1 viikon ajan. Päällystä kakku valkoisella sokerimassalla ennen tarjoilua.


Vinkki!

Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut maustua jääkaapissa 1 viikon ajan.