Flag

Flamingo-kakku

about 8 - 10 palaa
Haastava
120 minuuttia
Kevään trendikkäin kakku on koristeltu upealla flamingo -hahmolla. Kakussa maistuvat banaani, ananas ja kookos. Leivo upea täytekakku ja ilahduta ystäväsi.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Flamingo - koriste
pktDr. Oetker Vaaleanpunaista sokerimassaa
Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
kaakaojauhetta
Kakkupohja
2 kplkananmunaa
1,5 dlsokeria
0,5 dlmuscovadosiirappia
1,5 dlrypsiöljyä
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
2 kplbanaania
3 dlvehnäjauhoja
1 tlkanelia
1 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
0,25 tlsuolaa
1 dlananasmurskaa
1 dlkookoshiutaleita
Kuorrutus
200 gvoita
3 dltomusokeria
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Koristelu
50 gvalkosuklaata
0,25 dlkuohukermaa
Dr. Oetker Sweetheart -koristerakeita
Dr. Oetker Superhero -koristerakeita
keltaisia marenkeja
palaDr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
kaakaojauhetta

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mustaa geeliväriä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Sweetheart -koristerakeita
Picture - Dr. Oetker Superhero -koristerakeita
1

Flamingo - koriste

Valmista flamingo vähintään 1-2 vuorokautta ennen kakun leipomista, jotta se ehtii kuivua. Muotoile vartalo vaaleanpunaisesta sokerimassasta. Käytä kaulassa tukena ohutta rautalankaa. Värjää pala valkoista sokerimassaa mustalla geelivärillä. Lisää hieman kaakaojauhetta vahvistaaksesi mustaa väriä. Tee nokka ja silmä valkoisesta ja mustasta sokerimassasta. Leikkaa saksenkärjillä kuvioita keskivartaloon, jotta saat höyhenpeitettä muistuttavan pinnan.

2

Kakkupohja

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Voitele vuokien reunat voilla. Sekoita munat, sokeri, siirappi, öljy ja vaniljatahna yhteen. Soseuta banaanit ja lisää seokseen. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaneli, sooda ja suola. Yhdistä seokset ja lisää joukkoon ananasmurska ja kookoshiutaleet.

3

Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Kumoa pohjat ja leikkaa jäähtyneenä kahdeksi levyksi.

4

Kuorrute

Vaahdota kuorrutetta varten voi vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista hetki. Kääntele joukkoon vaniljatahna ja huoneenlämpöinen tuorejuusto.

5

Kakun kokoaminen ja kuorrutus

Kokoa kakku levittämällä ohut kerros kuorrutetta ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja toista sama kunnes kaikki pohjat on käytetty. Värjää loput kuorrutteesta sinisellä värillä ja kuorruta koko kakku ohuelti. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi. Kuorruta jäähtynyt kakku vielä uudestaan, jolloin saat tasaisemman pinnan. Sekoita koristerakeet yhteen ja taputtele kakun alalaitaan. Jäähdytä kakku kunnolla.

6

Sulata valkosuklaa varovasti kerman kanssa. Siirrää suklaa pursotinpussiin ja valuta kylmään kakun reunoille. Nosta flamingo kakun päälle, käytä kuorrutetta apuna kiinnityksessä. Muotoile flamingon jalat mustasta sokerimassasta esimerkiksi valkosipulinpuristimella. Viimeistele kakku marengein ja koristerakein.