EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Jogurttijuustokakku peilikiilteellä

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Raikas juustokakku, joka päällystetään kiiltävällä Mirror glaze peilikiilteellä. Jogurttitäyte saa vastapainoksi makeutta valkosuklaasta ja mansikoista.

8 - 10 annosta

Vaikeustaso 3 90 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Jogurttijuustokakku peilikiilteellä

Pohja:

pkt Marie-keksiä
50 g voita
50 g valkosuklaata rouhittuna

Jogurttitäyte:

8 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
1 kpl sitruuna n mehu
500 g turkkilaista jogurttia
1 rkl Dr. Oetker Vaniljatahnaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl sokeria

Mansikkakiille:

2 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
150 g pakastemansikoita
½ dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dr. Oetker Nestemäistä glukoosia
½ tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
100 g valkosuklaata rouhittuna

Kristallisoitu valkosuklaa:

½ dl vettä
½ dl sokeria
50 g valkosuklaata

Koristelu: :

syötäviä kukkia
3 - 5 kpl tuoreita mansikoita
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Valmistus

Valmistus

1

Pohja:

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai laita ne pakastepussin sisään ja murskaa lihanuijalla tai kaulimella hienoksi. Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tai mikrossa voi ja sulata joukkoon valkosuklaa ja sekoita keksien kanssa. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan(16cm). Painele pohja tasaiseksi laita pohja pakastimeen.

2

Jogurttitäyte:

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen yksi kerrallaan. Sekoita vaniljatahna turkkilaisen jogurtin joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kattilassa. Ota pois liedeltä ja sulata joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hieman.

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt situunamehu jogurtin sekaan. Lisää sitten joukkoon tuorejuusto ja viimeiseksi kääntele sekaan kermavaahto.

Ota keksipohja pois pakastimesta ja laita se halkaisijaltaan 18 cm kokoiseen irtopohjakakkuvuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla ja reunat kakkumuovilla. Keksipohjan ympärille tulee jäädä tilaa noin 1 cm. Kaada jogurttikäyte keksipohjan päälle ja sivuille. Laita pakastimeen 1-2 tunniksi.

3

Mansikkakiille:

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna kattilassa mansikat ja siivilöi mehu talteen. Siitä käytetään 1/2 dl peilikiilteeseen. Kuumenna mansikkamehu, kerma, glukoosi ja geeliväri. Rouhi valkosuklaa hienoiksi paloiksi ja kaada sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Liuota liivatelehdet mansikka-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuuma neste suklaarouheen päälle. Soseuta sauvasekoittimella. Pidä sauvasekoitinta koko ajan pohjassa, mahdollisimman paikallaan, ettei kiilteeseen pääse ilmakuplia. Anna kiilteen jäähtyä sitten 35 asteeseen. Ota kakku pois pakastimesta ja kaada 35 asteinen kiille puolikkaan kakun päälle ja anna valua reunoja pitkin alas.

4

Kristallisoitu valkosuklaa:

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Keitä sokeri ja vesi 120-140 asteiseksi. Ota pois levyltä ja kaada heti rouhitut suklaat sekaan. Sekoita nopeasti ja kaada leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

5

Koristelu:

Koristelu:

Puhdista mansikat ja jaa neljään osaan. Koristele mansikoilla, valkosuklaalla, syötävillä kukilla ja hopeahelmillä.

Voit käyttää reseptissä myös kakkuvuokaa, jonka kokoa voi säätää. Tällöin voit leventää vuokaa, kun keksipohja on jähmettynyt. Lisää leveyttä niin, että pohjan ympärille tulee n. 1 cm lisää tilaa täytettä varten.

Syötävillä kukilla voit viimeistellä leivonnaisten koristelun. Monet luonnonkukat ovat syötäviä. Älä kuitenkaan poimi niitä tien laidasta ja muista huuhdella kukat ennen käyttöä. Kokeile maitohorsmaa, ruiskaunokkia, kääpiösamettikukkaa, apilaa, laventelia tai voikukkaa. Voit käyttää koristeluun myös ketunleipää eli käenkaalia. Voit vaihtoehtoisesti kuivata kukkia - esimerkiksi ruusun, kehäkukan ja laventelin lehdet sopivat kuivattuina lisäksi kakkutaikinaan. Kotona voit kasvattaa esimerkiksi saviorvokkeja tai ruusuja ja koristella niillä kakut ja leivokset.

Ravintosisältö: reseptiin Jogurttijuustokakku peilikiilteellä

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1841kJ
440kcal
1140kJ
272kcal
Rasva 23g 14g
Hiilihydraatit 40g 25g
Proteiini 16g 9.9g