EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Joulun lahjakakku

(2)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kaunis lahjoin koristeltu täytekakku kätkee sisäänsä jouluisia makuja. Koristelu on helppo toteuttaa näyttäväksi.

noin 8 palaa

Vaikeustaso 2 90 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Joulun lahjakakku

Pohja:

175 g voita
2 dl sokeria
2 kpl kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
½ tl Dr. Oetker Ruokasoodaa
2 tl kanelia
½ tl kardemumma
½ tl neilikkaa
50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
150 g ranskankermaa

Kuorrutus:

200 g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:

450 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
250 g Dr. Oetker Sokerimassaa
250 g Dr. Oetker Vihreä sokerimassa
Dr. Oetker Elintarvikeliimaa (Baking glue)
Dr. Oetker Koristelugeelejä

Valmistus

Valmistus

1

Valmistelut

Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla. Kuumenna uuni 170 °C:seen.

2

Kakkupohja

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet kulhoon ja sekoita yhteen. Lisää mantelirouhe.

3

Kääntele jauhoseos voivaahtoon vuorotellen ranskankerman kanssa. Levitä taikina tasaisesti vuokiin ja paista kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä pohjat kuvun alla, jolloin ne säilyttävät mehevyytensä.

Lämpötia: 170°C

Kiertoilmauuni: 150°C

Paistoaika: n. 30 - 40 min.

4

Kuorrute

Vaahdota kuorrutetta varten voi ja tomusokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljatahna ja tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.

5

Kokoa kakku levittämällä kuorrutetta ensimmäiselle pohjalle. Nosta päälle seuraava pohja ja toista kunnes kaikki pohjat on käytetty. Kuorruta koko kakku tuorejuustokuorrutteella. Laita kakku kylmään 15 minuutiksi.

6

Koristelu

Kauli valkoinen sokerimassa tomusokeroidulla alustalla noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä massa kakun päälle. Kauli vihreä ja punainen sokerimassa levyiksi ja leikkaa levyistä erikokoisia, suorakaiteen muotoisia paloja.

7

Kiinnitä palat kakun alareunaan elintarvikeliiman avulla. Ylijääneestä massasta voit muotoilla vielä lahjapaketteja kakun päälle. Viimeistele paketit piirtämällä niihin nauhat koristelugeeleillä.

Ravintosisältö: reseptiin Joulun lahjakakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 65535kJ
31650kcal
1648kJ
391kcal
Rasva 52g 0.6g
Hiilihydraatit 999.99g 84g
Proteiini 7.2g 0.1g