Flag

Key Lime-juustokakku

about 12 palaa
Keskitasoinen
60 minuuttia
Perinteisen amerikkalaisen Key Lime-piirakan makuinen paistettava juustokakku valmistuu ilman liivatetta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Murotaikina
2,5 dlvehnäjauhoja
0,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1 dltomusokeria
120 gpehmeää voita
50 gDr. Oetker Mantelijauhetta
2 rklmaitoa
Täyte
1 dlmaustamatonta jogurttia
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
2 rkllimeä (mehua)
1 rklmaissitärkkelystä
3 kplkananmunan keltuaista
3 kplkananmunan valkuaista
Marenkikuorrutus
4 kplkananmunan valkuaista
2 dlsokeria
2 kpllimeä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
1

Muropohja

Sekoita jauhot, leivinjauhe, mantelijauhot ja sokeri keskenään. Nypi voi jauhoseokseen. Anna taikinan levätä hetken jääkaapissa.

2

Kauli 2/3 taikinasta pyöreän piirakkavuoan pohjalle (noin 24 cm). Tee pitkä rulla lopusta taikinasta ja aseta se vuoan reunoille ja litistä se 3 cm korkuiseksi reunaksi.

3

Täyte

Vatkaa jogurtti, tuorejuusto, 2 ruokalusikallista sokeria, limen mehu, maissitärkkelys ja keltuaiset keskenään. Vatkaa munanvalkuaiset kuivassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitten loput sokerit valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan, kunnes massa on kiinteää. Kääntele valkuaisvaahto limetäytteeseen.

4

Kaada täyte piirakkavuokaan. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia.

5

Marenkikuorrutus

Vatkaa valkuaiset kuivassa kulhossa. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan ja vatkaa marenki kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kahden limen raastettu kuori. Laita marenki pursottimen ja pursota se tähtityllan (noin 8 mm) läpi piirakan päälle. Laita uuniin ja paista vielä 8 minuuttia 180 asteessa.

6

Koristele kakku viipaloiduilla limepaloilla.