Flag

Luomu suklaapiiraat

about 3 - 4 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Suussasulava suklaapiiras viimeistellään marenkihunnulla. Ohjeesta valmistat joko 4 pientä leivosta tai yksi iso piirakka.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
2,3 dlluomuvehnäjauhoja
1 dltomusokeria
75 gluomuvoita kylmänä
2 kplluomukananmunan keltuainen
Suklaaganache
1,5 dlvispikermaa luomu
200 gmaitosuklaata luomu
Marenki
2 kplluomukananmunan valkuainen
1,5 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria

Jos teet pieniä piiraita, voitele 3-4 piirakkavuokaa (Ø 8 cm). Jos teet yhden ison piirakan, voitele yksi piirakkavuoka (Ø 20 cm).

1

Pohja

Sekoita jauhot, tomusokeri ja voi nopeasti yhteen ja lisää keltuaiset. Tee taikinasta pallo ja laita se pakastuspussiin. Laita taikinapallo jääkaappiin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 180 °C tasalämmölle. Rullaa taikina kahden leivinpaperin välissä noin 3 mm paksuksi levyksi. Levitä kaulittu taikina piirakkavuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Pistele pohjia haarukalla. Paista noin 18-20 minuuttia, kunnes pohjat ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä paistamisen jälkeen.

2

Suklaaganache

Kuumenna kerma pienessä kattilassa melkein kiehumispisteeseen asti. Lisää rouhittu suklaa kerman sekaan kahdessa erässä ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Sitten kun massassa ei ole enää ilmakuplia, voit kaataa sen piirakkapohjien päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

3

Marenki

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri keskenään ja lisää vähän kerrallaan vaahdon joukkoon. Vatkaa kunnes marenki on jäähtynyt ja sokerikiteet ovat liuenneet. Laita marenki pursotuspussiin haluamasi tyllan kanssa ja pursota piirakan reunalle.