Flag

Mansikkajuustokakku, ilman liivatetta

12 - 14 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Mansikkajuustokakku syntyy kätevästi ilman liivatetta uuden kasviperäisen Vegegelin avulla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Keksipohja
150 gvoita
330 gDigestive-keksejä
50 gDr. Oetker Mantelirouhetta (1 pss)
Tuorejuustotäyte
10 - 12 kpltuoreita mansikoita
2 dlvesi
2 psDr. Oetker Vegegeliä
400 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
4 tlDr. Oetker Sitruuna-aromia
1,5 dlranskankermaa (18 % rasvaa)
2 dltomusokeria
4 dlvispikermaa
Kiille
1 psDr. Oetker Vegegeliä
3 dlmansikkamehua (tai muuta punaista, voimakasta mehutiivistettä)
2 tlDr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä (voidaan tarvittaessa jättää pois, sisältää eläinperäistä karmiinia)
Koristelu: minimarengit ja marjat
1 kplkananmunan valkuaista
60 gsokeria
0,5 tl(valko)viinietikkaa
tuoreita mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta (1 pss)
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Dr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä (voidaan tarvittaessa jättää pois, sisältää eläinperäistä karmiinia)
1

Keksipohja

Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Reunat voi suojata siihen tarkoitetulla reunamuovilla. Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2

Mansikat

Poista mansikoista rusut veitsellä leikaten samalla tasainen pinta ja halkaise ne puoliksi. Asettele mansikat pystyyn vuoan reunalle leikkauspinta reunaan päin.

3

Täyte

Liota Vegegel kylmään veteen kattilassa. Kuumenna seosta kunnes seos paksuuntuu ja kirkastuu. Älä keitä. Sekoita kulhossa tuorejuusto, ranskankerma, vaniljatahna, sitruuna-aromi ja tomusokeri. Lisää vegegel voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustomassaan varovasti nostellen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan.

4

Kiille

Sekoita vegegel kylmään mehuun. Kuumenna varoen kunnes seos paksuuntuu ja kirkastuu. Lisää halutessasi punaista elintarvikeväriä kauniin värin aikaansaamiseksi. Kaada seos varoen kakun päälle ja nosta takasin jääkaappiin. Anna kakun hyytyä vielä tunnin ajan.

5

Koristelu

Kuumenna uuni 150 asteiseksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri pieninä erinä ja vaahdota kunnes marenkin on paksua ja kiiltävää. Lisää etikka ja vaahdota vielä kahden minuutin ajan. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota pieniä marenkeja uunipellille paperin päälle. Nosta uuniin, alenna lämpötilaa 120 asteeseen ja paista noin tunti. Käännä uunista lämmöt pois ja anna jäähtyä 30 minuuttia uunissa. Nosta marengit uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöön.

6

Koristele kakku marengeilla, mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Ylijääneet marengit säilyvät seuraavia koristeluja varten tiiviissä rasiassa tai ne voi syödä sellaisenaan.