Flag

Mascarpone-juustokakku

about 16 palaa
Keskitasoinen
40 minuuttia
Jouluiset pikkuleivät ja raikas italialainen mascarponejuusto muodostavat upean makuyhdistelmän. Tämä on yksi suosituimmista juustokakku -resepteistämme.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
175 gpiparkakkuja tai Bastogne-keksejä
75 gvoita sulatettuna
Täyte
3 kplDr. Oetker Liivatelehteä
2 dlkuohukermaa
1 tlTaylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
500 gmascarponejuustoa
2 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Piparminttuaromia tai Sitruuna-aromia
2 rklkiehuvaa vettä
Koristelu
hedelmiä tai marjoja, esim. viikunoita, kirsikoita, viinirypäleitä
6 kplDr. Oetker Suklaatähteä
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Paste vaniljatahnaa
Picture - Dr. Oetker Piparminttuaromia tai Sitruuna-aromia
Picture - Dr. Oetker Suklaatähteä
1

Pohja

Tee pohja. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 23 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit. Laita ne kulhoon ja yhdistä voisulan kanssa. Sekoita hyvin. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun teet täytteen.

2

Täyte

Laita liivatteet likoamaan kylmään, väljään veteen n. 5 minuutiksi.

3

Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi sivuun. Laita mascarpone, tomusokeri ja vaniljatahna kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Mausta piparminttuaromilla.

4

Kiehauta vesi. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen, muiden aineiden joukkoon. Lisää lopuksi kermavaahto ja kääntele varovasti sekaisin.

5

Levitä seos keksipohjalle. Tasoita pinta. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä viileässä vähintään 4 tuntia.

6

Koristele runsaasti mieleisillä marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele juuri ennen tarjoilua toffeekastikkeella, suklaatähdillä ja hopea helmillä.