EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Mustikka-vaniljajuustokakku

(4)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Mustikka ja vanilja luovat täydellisen kombinaation tässä juustokakku reseptissä. Kakun kruunaa violetti kiille ja kauniit itse tehdyt marengit.

noin 10 - 12 palaa

Vaikeustaso 2 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Mustikka-vaniljajuustokakku

Keksipohja:

135 g Digestive-keksejä
50 g Dr. Oetker Mantelirouhetta
75 g voita sulatettuna

Vaniljajuustotäyte:

3 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 rkl vettä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
Dr. Oetker Vaniljatanko tai 2 tl Dr. Oetker vaniljatahnaa
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
150 g kreikkalaista jogurttia
1 dl sokeria

Mustikkajuustotäyte:

5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
150 g mustikoita (pakaste)
1 ½ dl sokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
150 g kreikkalaista jogurttia

Violetti kiille:

5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
3 dl vettä
1 ½ dl sokeria
2 tl Dr. Oetker Vanilja-aromia
½ tl Dr. Oetker Violettia geeliväriä

Minimarengit:

1 kpl kananmunan valkuainen
50 g sokeria (noin 1/2 dl + 1 rkl)
½ tl (valkoviini)etikkaa

Koristelu:

tuoreita mustikoita (pensas- tai metsämustikoita)
sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

Valmistus

1

Keksipohja:

Vuoraa 21-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.

2

Vaniljajuustotäyte:

Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää lopuksi liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)

3

Mustikkatäyte:

Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkamassaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja sokeri vispilällä hyvin sekaisin. Lisää mustikkasose. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa varovasti pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi.

4

Violetti kiille:

Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi ja nosta sivuun. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos varovasti mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 1 tunnin ajaksi ennen kakun koristelua.

5

Marengit:

Esilämmitä uuni 100 asteiseksi. Vaahdota valkuainen kovasti vaahdoksi kuivassa puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä. Lisää etikka ja jatka vaahdottamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on tiivistä ja kiiltävää. Nostele marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle pieniä marenkeja. Paista marenkeja uunissa 45-60 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita. Käännä uunista lämmöt pois ja anna marenkien jäähtyä uunissa, kunnes ne ovat huoneenlämpöisiä.

6

Koristelu:

Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla, marengeilla ja vihreillä lehdillä.

Ravintosisältö: reseptiin Mustikka-vaniljajuustokakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1427kJ
341kcal
1077kJ
258kcal
Rasva 14g 11g
Hiilihydraatit 33g 25g
Proteiini 16g 12g