Vuoraa 21-24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Jauha keksit ja mantelirouhe hienoksi massaksi tehosekoittimissa tai monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Tasoita pohjamassa vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Nosta jääkaappiin täytteiden valmistamisen ajaksi.
Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri, sitruuna-aromi sekä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet vispilällä hyvin sekaisin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää 2 rkl vettä. Kuumenna seosta vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Lisää lopuksi liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin 2 tunnin ajaksi. (Voit valmistaa marengit tässä välissä.)
Valmista mustikkatäyte, kun vaniljatäyte on hyytynyt vähintään 2 tuntia jääkaapissa. Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna mustikat ja 1 dl sokeria kattilassa höyryävän kuumaksi. Soseuta massa tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan mustikkamassaan. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja sitruuna-aromi vispilällä hyvin sekaisin. Lisää mustikkasose. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte varovasti vaniljatäytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta kopauttamalla vuokaa varovasti pöytään muutaman kerran. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 2 tunnin ajaksi.
Turvota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuutin ajan. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi ja nosta sivuun. Lisää veteen vanilja-aromi ja violetti geeliväri ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan veteen. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada seos varovasti mustikkatäytteen päälle. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vielä vähintään 1 tunnin ajaksi ennen kakun koristelua.
Esilämmitä uuni 100 asteiseksi. Vaahdota valkuainen kovasti vaahdoksi kuivassa puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä. Lisää etikka ja jatka vaahdottamista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes vaahto on tiivistä ja kiiltävää. Nostele marenkivaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota uunipellille leivinpaperin päälle pieniä marenkeja. Paista marenkeja uunissa 45-60 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia ja rapeita. Käännä uunista lämmöt pois ja anna marenkien jäähtyä uunissa, kunnes ne ovat huoneenlämpöisiä.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku tuoreilla mustikoilla, marengeilla ja vihreillä lehdillä.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut