Flag

Mustikkacharlotta

about 10 palaa
Keskitasoinen
40 minuuttia
Mustikka- ja vaniljatäytteinen charlotta-kakku
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Kakkupohja
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
1 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
0,5 dlmaitoa tai sitruunakivennäisvettä kostutukseen
Täyte
4 kplDr. Oetker Liivatelehteä
2 dlkuohukermaa
0,5 dlsitruunamehua
1 dltomusokeria
1 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
6 dlmaitoa
Koristelu
500 gmustikoita tai muita tuoreita marjoja
20 kplSavoiardi keksejä

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
1

Kakkupohja

Vuoraa halkaisjaltaan 20 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla tai voitele vuoka. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit. Siivilöi sekaan vehnäjauhot mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada vuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2

Täyte

Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri. Kuumenna sitruunanmehu höyryäväksi. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä. Vaahdota Vaniljakreemi ja maito ilmavaksi vaahdoksi. Lisää liivateseos voimakkaasti vaahdottaen ja lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.

3

Kokoaminen

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Nosta pohjalle kakkupohja. Kostuta kakkupohja maidolla tai sitruunavedellä. Asettele Savoiardi-keksi reunoille pystyyn. Kaada täyte kakun sisään. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4

Poista kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Kaada mustikat tai muuta marjat kakun päälle. Voit halutessasi valmistaa päälle kiilteen (4 liivatelehteä, 1 dl vettä, 1 dl sokeria). Koristele kakku kauniilla nauhalla.