Flag

Mustikkapiirakka ristikolla

about 12 palaa
Keskitasoinen
40 minuuttia
Kokeile leipoa herkullinen mustikkapiirakka, jonka päälle tehdään kaunis ristikko murotaikinasta.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
5,33 dlvehnäjauhoja
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
1,5 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
1 hyppysellinensuolaa
1 kplkananmunaa
125 gpehmeää voita tai margariinia
Täyte
500 gmustikoita
0,5 dlsokeria
0,5 tlkanelia
1 rklperunajauhoja

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe vatkauskulhossa. Lisää muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla taikina nopeasti sekaisin. Aloita sekoittaminen pienellä nopeudella ja sekoita lopuksi korkeimmalla nopeudella. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Voitele piirakkavuoka (Ø 28 cm) ja laita uuni kuumenemaan 180°C asteeseen.

2

Jaa taikina kahteen osaan. Levitä puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (ei reunoille). Käytä tarvittaessa apunasi hieman vehnäjauhoja. Paista piirakkapohjaa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

3

Ota jäljelle jääneestä taikinasta 1/3 osa pois ja kauli siitä kaksi rullaa (noin 40 cm kummastakin). Painele rullat piirakkavuoan reunoille. Kauli jäljelle jäänyt taikina ohueksi levyksi jauhotetulla alustalla ja leikkaa siitä noin 1 cm paksuisia suikaleita ristikkoa varten.

4

Pese mustikat ja sekoita ne sokerin, kanelin ja perunajauhojen kanssa. Kaada mustikat piirakkavuokaan. Asettele leikatuista taikinasiivuista ristikko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ritilällä tai tarjoa lämpimänä. Koristele halutessasi tomusokerilla.