reseptiin Mysli-skonssit ja mansikkarahka
4 dl | vehnäjauhoja |
3 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2 dl | Vitalis Roasted Mansikka-vaniljamysliä |
150 g | ranskankermaa |
½ dl | maitoa |
½ tl | suolaa |
½ dl | sokeria |
maitoa voiteluun |
200 g | mansikkaa |
250 g | maitorahkaa |
½ dl | sokeria |
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200 ° C asteeseen (kiertoilma 180 ° C).
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Säästä 2 ruokalusikallista mysliä koristeluun. Lisää loput myslit ja muut aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Vaivaa taikina jauhotetulla työalustalla rullaksi ja jaa rulla 12 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat palloiksi ja litistä sitten skonssiksi (Ø 4 cm) ja laita uunipellille. Voitele skonssit maidolla ja ripottele päälle loput myslistä. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Jäähdytä skonssit leivinpaperin päällä ritilällä.
Pese ja puhdista mansikat. Soseuta puolet mansikoista ja leikkaa puolet pieneksi paloiksi. Mausta rahka sokerilla ja mansikkasoseella ja lisää mansikkapalat joukkoon. Tarjoile skonssit mansikkarahkan kanssa.
Skonssit ovat parhaimmillaan aivan tuoreena, mutta ne voi pakastaa ja sulattaa nopeasti mikrossa tarpeen tullen. Perinteisesti skonsseja tarjotaan teen kanssa kello viiden teellä.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
801kJ 191kcal |
864kJ 206kcal |
Rasva | 4.6g | 5g |
Hiilihydraatit | 30g | 32g |
Proteiini | 3.4g | 3.7g |