Flag

Parsapiiras

about 10 - 12 palaa
Helppo
90 minuuttia
Parsa ja Ricotta, parsakausi kruunataan parsapiirakalla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
200 gvoita
2,5 dlvehnäjauhoja
2 dltäysjyvävehnäjauhoja
about 0,5 - 1 tlsuolaa
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
250 gmaitorahkaa
Täyte
about 450 gvihreää parsaa
2 kplkananmunaa
250 gRicotta juustoa
1 rklappelsiinin raastettua kuorta
75 gparmesan-juustoa
tuoretta persiljaa hienonnettuna
0,5 tlsuolaa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Tee pohja. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola käsin tai monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää rahka. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina neliönmallikseksi. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2

Taita parsoista kova tyvi pois. Kuori parsat kevyesti. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Laita parsat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Puolita parsat pitkittäin.

3

Sekoita munien rakenne rikki. Lisää ricotta, sitruskuoriraaste, parmesaani, yrtit ja mausteet.

4

Kauli taikina piirakkavuokaan. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Peitä taikina leivinpaperilla ja nosta päälle kuivattuja herneitä painoksi.

Paistoaika: about 10 Minutes

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Kiertoilmauunin lämpötila: 180 °C

5

Kaada pohjalle täyte. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia. Lisää parsat täytteen päälle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja saanut väriä.