EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Pilkullinen kakku

(1)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Näyttävä täytekakku on pilkullinen sekä sisältä että ulkoa.

8 palaa

Vaikeustaso 3 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Pilkullinen kakku

Pilkut:

2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
1 ¼ dl maitoa
3 kpl kananmunan valkuaista
Dr. Oetker Geelivärejä

Kakkupohja:

1 ¼ dl maitoa
1 ½ tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 kpl kananmunan valkuaista

Kuorrutus ja koristelu:

165 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
75 g Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa
Dr. Oetker Geelivärejä
tomusokeria (jauhottamiseen)

Valmistus

Valmistus

1

Kuumenna uuni 170 ° C (kiertoilmauuni 150 ° C). Voitele kaksi 15cm pyöreää irtopohjavuokaa. Leikkaa leivinpaperista kaksi kaistaletta, joilla vuoat voidaan jakaa puoliksi. Kaistaleen leveys on noin 5 cm ja pituus noin 25 cm pitkä.

2

Tee ensin pilkut. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita joukkoon vuorotellen maito ja jauhot.

3

Vatkaa valkuaisista vaahto ja kääntele se varovasti taikinan joukkoon. Jaa kakkutaikina tasan neljään kulhoon. Purista n. ½ putki eri geeliväriä kuhunkin kulhoon ja sekoita varovasti.

4

Lusikoi yksi värjätyistä taikinoista vuokaan niin, että se peittää vain puolet vuoasta. Jaa vuoka puoliksi leivinpaperilla niin, että leivinpaperi on pystyssä. Leivinpaperi pitää taikinan paikallaan, jos sitä työntää kohti taikinaa ja kääntää leivinpaperikaistaleen ylijäävät osat kaarelle vuoan reunoille. Lusikoi sen jälkeen toinen erivärinen taikina tyhjään puolikkaaseen. Täytä toinen vuoka samalla tavalla.

5

Paista noin 35 minuuttia, kunnes pohjat ovat saaneet hyvin vaaleanruskean värin ja ovat kiinteitä koskettaessa. Jäähdytä pohjia 5 minuuttia vuoissa, sitten ota pohjat pois niistä ja anna jäähtyä kokonaan.

6

Pese ja voitele vuoat uudestaan. Leikkaa erivärisistä pohjista 3 cm paksulla muotilla tai pyöreällä leikkurilla n. 7-8 palaa kustakin pohjasta (paloja tarvitsee yhteensä 30). Laita yksi pala pystyyn kummankin vuoan keskelle. Sitten laita 4 eriväristä palaa kyljelleen ensimmäisen palan ympärille. Laita uloimmaksi kerrokseksi loput palat kyljelleen (n. 10 palaa) reunan suuntaisesti laittaen vuorotellen eri värejä. Älä laita paloja aivan kiinni reunaan, jotta saat parhaan paistotuloksen. Laita vuoat sivuun odottamaan.

7

Tee seuraavaksi kakkupohja. Sekoita maito ja sitruuna-aromi kulhossa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe toiseen kulhoon. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen maito ja jauhot. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele se taikinan joukkoon.

8

Jaa seos tasan kahteen vuokaan varovasti lusikan avulla. Katso, että väriputket peittyvät täysin. Tasoita kakkujen pinnat. Paista 45-50 minuuttia kunnes pohjat ovat saaneet hyvin vaaleanruskean värin ja ovat kiinteitä koskettaessa. Jäähdytä 5 minuuttia vuoissa, sitten poista vuoista ja anna jäähtyä kokonaan.

9

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää joukkoon siivilän läpi tomusokeri ja vatkaa kunnes kuorrutus on tasaista ja kuohkeaa. Sekoita joukkoon sitruuna-aromi. Levitä ¼ kuorrutuksesta toiselle pohjalle ja laita toinen pohja päällimmäiseksi. Kuorruta kakku sivuilta ja päältä niin, että kakku on täysin peitetty.

10

Jaa sokerimassa neljään osaan ja litistä palat ohueksi. Värjää kukin pala eri geelivärillä. Tee vihreää sekoittamalla keltaista ja hieman sinistä väriä. Tiputa pari tippaa väriä palan päälle ja vaivaa kevyesti väri massan sekaan. Toista uudestaan kunnes saat massasta halutun värisen. Jos kuorrutteesta tulee tahmeaa, laita tomusokeria sormiin.

11

Kun sokerimassa on värjätty eri väreillä, laita pöydälle tomusokeria ja kaulitse sokerimassat ohuiksi levyiksi. Leikkaa levyistä pienellä pyöreällä muotilla pilkkuja, joilla kakku koristellaan. Paina pilkut varovasti voikuorrutukseen ja varmista, että pilkut ovat paikallaan. Kakku on valmis tarjoiltavaksi ja nautittavaksi!

Ravintosisältö: reseptiin Pilkullinen kakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 3474kJ
832kcal
1445kJ
346kcal
Rasva 39g 16g
Hiilihydraatit 122g 51g
Proteiini 8.5g 3.5g