reseptiin Puolukkakakku
150 g | piparkakkuja |
35 g | voita |
1 ps | Dr. Oetker mansikkakakkumoussea |
2 dl | maitoa |
1 ps | Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea |
2 dl | maitoa |
2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
2 ps | puolukoita |
1 ps | Dr. Oetker Kakkukiillettä |
2 dl | vettä |
Vuoraa 26 cm pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla.Murusta piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimen avulla muruiksi.Sekoita mukaan sulatettu voi. Levitä muruseos vuoan pohjalle ja laita jäähtymään jääkaappiin.Vaahdota erikseen sekä Mansikkakakkumousse että Vaniljakakkumousse 2 dl maidon kanssa.Vaahdota 2 dl kermaa ja sekoita puolet vaahdosta kumpaankin mousseen.Soseuta yksi pussi puolukoita ja sekoita sose Mansikkakakkumousseen.
Levitä puolukka-mansikkamousse pohjan päälle tasaisesti.Levitä päälle vaniljamousse. Levitä pinnalle puolukat.Kiehauta vesi ja loput puolukat. Voit halutessasi hieman rikkoa puolukoita.Siirrä pois liedeltä ja sekoita sekaan Kakkukiille. Levitä hieman jäähtyneenä kakun päälle.Anna kakun jähmettyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi Dr. Oetker koristerakeilla
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
747kJ 178kcal |
676kJ 162kcal |
Rasva | 12g | 11g |
Hiilihydraatit | 11g | 10g |
Proteiini | 2.1g | 1.9g |