Flag

Raparperi-mantelikakku

about 12 palaa
Helppo
40 minuuttia
Raparperikakku, jossa raparperit ovat hauskasti pystyssä taikinan sisällä. Makea mantelimassa ja kirpeät raparperitikut luovat herkullisen yhdistelmän.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Raparperikakku
500 graparperia
100 gDr. Oetker Mantelimassaa
125 gpehmeää voita tai margariinia
1,5 dlsokeria
1 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
yhden sitruunan kuori raastettuna
Koristeluun
tomusokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelimassaa
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
1

Esivalmistelut

Pese ja kuori raparperinvarret. Leikkaa niistä noin 4 cm pitkiä paloja. Pilko marsipaani pieniksi paloiksi taikinaa varten. Voitele irtopohjakakkuvuoka (Ø 26 cm). Lämmitä uuni 180°C tasalämmölle.

2

Kakkutaikina

Vatkaa voi ja marsipaani sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen sokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa jokaisen munan jälkeen noin 1/2 minuuttia ennen kuin lisäät seuraavan. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.


Kaada taikina kakkuvuokaan ja levitä tasaiseksi. Asettele raparperinpalat leikkauspinta ylöspäin ympyrän muotoon. Jätä 2 cm tyhjäksi kakun reunoille ja lähde asettelemaan paloja ulkoreunasta sisäänpäin. Asettele raparperit melko lähelle toisiaan jättäen noin 1 cm välin edelliseen palaan. Paista uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia.


Irroita kakku vuoasta ja anna jäähtyä kakkulautasella. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.