EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Raparperi-vaahtokarkkimuffinit

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Hauska, makea vaahtokarkkikuorrutus yhdistettynä raparperimuffineihin

noin 12 kappaletta

Vaikeustaso 3 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Raparperi-vaahtokarkkimuffinit

Taikina:

150 g voita (pehmeää)
1 ¾ dl sokeria
3 kpl kananmunaa (koko M/L)
¾ dl maitoa
1 ps Dr. Oetker Mantelijauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Täyte:

3 dl raparperinpaloja (noin 200 g)
2 rkl Dr. Oetker Luontaista Vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia

Vaahtokarkkikuorrutus:

7 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
¾ dl vettä
3 dl sokeria
¾ dl vaaleaa siirappia
2 tl Dr. Oetker Sitruuna-aromia
1 rkl vettä

Valmistus

Valmistus

1

Taikina

Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 175 asteeseen).

2

Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, kermaiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen jälkeen vähintään minuutin ajan. Sekoita joukkoon maito ja mantelijauhe. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoita. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

3

Täyte

Kuumenna raparperit, vaniljasokeri ja sokeri hiljalleen kiehuvaksi kattilassa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet, ja mausta sitruuna-aromilla.

4

Tee jokaisen muffinin keskelle teelusikalla lovi ja täytä se raparperikompotilla.

5

Vaahtokarkkikuorrutus

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä sillä aikaa, kun valmistat siirappiseoksen.

6

Lisää vesi, sokeri ja siirappi kattilaan ja kuumenna seos hiljalleen kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sen jälkeen lämpöä ja keitä, kunnes seos on 130-asteista. On tärkeää, että lämpötila yltää 130 asteeseen (enintään 140 asteeseen), sillä kuorrutus ei muuten saa oikeanlaista koostumusta.

7

Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne veteen, jossa on sitruuna-aromia sekä hieman kuumaa siirappiseosta. Kaada kulhoon ja lisää loput siirapista.

8

Vatkaa keskinopeudella 8–10 minuuttia, kunnes seos on koostumukseltaan hieman tahmeaa ja marenkimaista.

9

Kaada seos pursottimeen ja pursota muffinien päälle pienet huiput niin, että raparperitäyte peittyy.

10

Anna muffinien vetäytyä hetken ja polta niiden kuorrutus sitten kullanväriseksi kaasupolttimella.

Muffinit säilyvät hyvin kahdesta kolmeen päivää, mutta polta kuorrutus vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile kevään juhlissa, juhannuksena tai muissa kesäisissä tapahtumissa.

Ravintosisältö: reseptiin Raparperi-vaahtokarkkimuffinit

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1567kJ
450kcal
1488kJ
427kcal
Rasva 15g 14g
Hiilihydraatit 60g 57g
Proteiini 5.1g 4.8g