Flag

Raparperipiirakka uudella tavalla

10 - 12 annosta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Raparperilla on pitkä satokausi huhtikuusta lokakuuhun. Sesongin herkkua kannattaa hyödyntää leivonnassa.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Muropohja
3 dlvehnäjauhoja
1 dltomusokeria
1 tlDr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
100 gvoita huoneenlämpöisenä
1 kplkananmunaa
Raparperi-suklaakreemi
3 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
100 graparperia
1 kpllimeä n mehu
1 dlkylmää vettä
2,5 dlvispikermaa
0,5 - 1 tlDr. Oetker Punaista geeliväriä
75 gvalkosuklaata rouhittuna
Raparperikiille
3 kplDr. Oetker Luomu Liivatelehteä
100 graparperia
1 kpllimeä n mehu
1,25 dltomusokeria
2 dlkylmää vettä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Koristeluun
1 dlkylmää vettä
0,5 dlsokeria
0,5 kplraparperinvartta
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita
pihakäenkaalia
100 gmanteleita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
Picture - Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
Picture - Dr. Oetker Punaista geeliväriä
1

Muropohja

Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja voi. Lisää kananmuna. Pyöritä taikinasta pallo ja laita se kelmun tai pussin sisään ja anna levätä jääkaapissa 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sitten taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Nosta taikinalevy voidellun piirakkavuoan päälle (24 cm) ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai soijapapuja. Paista 18-20 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.

2

Raparperi-suklaakreemi

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Huuhtele ja pilko raparperi. Kypsennä kattilassa raparperi, limen mehu ja vesi ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta sitten raparperit sauvasekoittimella. Lisää kerma ja Punaista geeliväriä niin, että saat kermasta vaaleanpunaista. Kuumenna seos juuri kiehumispisteen alle. Liuota joukkoon liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.


Laita rouhittu valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon. Kaada päälle kuuma raparperi-kermaseos. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada sitten muropohjan päälle. Laita pakastimeen 15-20 minuutiksi.

3

Raparperikiille

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Huuhtele raparperi. Pilko ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna kattilassa limemehun, tomusokerin ja veden kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes raparperi on pehmennyt. Kaada seos siivilän läpi toiseen kulhoon. Lisää hieman punaista geeliväriä, mikäli raparperit ovat vihreitä.


Lisää liivatelehdet kuumaan raparperimehuun ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä noin 35 asteeseen. Kaada kiille sitten jäähtyneen raparperi-suklaakreemin päälle. Laita pakastimeen 10-15 minuutiksi.

4

Koristelu

Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Pese raparperi ja kuori siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Laita suikaleet kuumaan vesi-sokeriseokseen 30-60 sekunniksi. Nosta suikaleet talouspaperin päälle kuivumaan.


Ota kakku pois pakastimesta. Koristele kakun reunukset rouhituilla manteleilla. Asettele ne ympyrän muotoon noin 2 cm etäisyydelle reunasta. Ripottele päälle Bloomy koristerakeita. Koristele raparperisuikaleilla ja punaisella pihakäenkaalilla.