EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Raparperipiirakka uudella tavalla

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Raparperilla on pitkä satokausi huhtikuusta lokakuuhun. Sesongin herkkua kannattaa hyödyntää leivonnassa. Jos haluat vaihtelua perinteiselle raparperipiirakalle, kokeile tätä reseptiä!

10 - 12 annosta

Vaikeustaso 2 60 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Raparperipiirakka uudella tavalla

Muropohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
100 g voita huoneenlämpöisenä
1 kpl kananmuna

Raparperi-suklaakreemi:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
100 g raparperia
1 kpl lime n mehu
1 dl kylmää vettä
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
½ - 1 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
75 g valkosuklaata rouhittuna

Raparperikiille:

3 kpl Dr. Oetker Luomu Liivatelehteä
100 g raparperia
1 kpl lime n mehu
1 ¼ dl tomusokeria
2 dl kylmää vettä
Dr. Oetker Punaista geeliväriä

Koristeluun:

1 dl kylmää vettä
½ dl sokeria
½ kpl raparperinvarsi
Dr. Oetker Bloomy Luomu Koristerakeita
pihakäenkaalia
100 g manteleita

Valmistus

Valmistus

1

Muropohja:

Sekoita vehnäjauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja voi. Lisää kananmuna. Pyöritä taikinasta pallo ja laita se kelmun tai pussin sisään ja anna levätä jääkaapissa 15-20 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli sitten taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi kahden leivinpaperin välissä. Nosta taikinalevy voidellun piirakkavuoan päälle (24 cm) ja kaada päälle kuivattuja herneitä tai soijapapuja. Paista 18-20 minuuttia kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.

2

Raparperi-suklaakreemi:

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Huuhtele ja pilko raparperi. Kypsennä kattilassa raparperi, limen mehu ja vesi ja anna kiehua, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta sitten raparperit sauvasekoittimella. Lisää kerma ja Punaista geeliväriä niin, että saat kermasta vaaleanpunaista. Kuumenna seos juuri kiehumispisteen alle. Liuota joukkoon liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.

Laita rouhittu valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon. Kaada päälle kuuma raparperi-kermaseos. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä hieman ja kaada sitten muropohjan päälle. Laita pakastimeen 15-20 minuutiksi.

3

Raparperikiille:

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Huuhtele raparperi. Pilko ohuiksi viipaleiksi ja kuumenna kattilassa limemehun, tomusokerin ja veden kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes raparperi on pehmennyt. Kaada seos siivilän läpi toiseen kulhoon. Lisää hieman punaista geeliväriä, mikäli raparperit ovat vihreitä.

Lisää liivatelehdet kuumaan raparperimehuun ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä noin 35 asteeseen. Kaada kiille sitten jäähtyneen raparperi-suklaakreemin päälle. Laita pakastimeen 10-15 minuutiksi.

4

Koristelu:

Kiehauta vesi ja sokeri pienessä kattilassa. Pese raparperi ja kuori siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Laita suikaleet kuumaan vesi-sokeriseokseen 30-60 sekunniksi. Nosta suikaleet talouspaperin päälle kuivumaan.

Ota kakku pois pakastimesta. Koristele kakun reunukset rouhituilla manteleilla. Asettele ne ympyrän muotoon noin 2 cm etäisyydelle reunasta. Ripottele päälle Bloomy koristerakeita. Koristele raparperisuikaleilla ja punaisella pihakäenkaalilla.

Vinkki! Voit tehdä ohjeen avulla kuusi herkullista raparperi-pannacottaa. Jaa raparperi-suklaakreemi kuuteen tarjoilulasiin tai jälkiruokakulhoon ja jäähdytä jääkaapissa tai pakastimessa. Kaada päälle raparperikiille.

Ravintosisältö: reseptiin Raparperipiirakka uudella tavalla

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1087kJ
286kcal
935kJ
246kcal
Rasva 16g 14g
Hiilihydraatit 25g 21g
Proteiini 9.2g 7.9g