Flag

Runebergin tortut

10 - 12 kappaletta
Keskitasoinen
60 minuuttia
Helmikuun 5. päivä juhlittavana Runebergin päivänä herkutellaan perinteisesti mehevillä runebergintortuilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Ainekset
150 gvoita
1 dlsokeria
1 dlfariinisokeria
1,5 dlvehnäjauhoja
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta
1 dlkorppujauhoja
50 gDr. Oetker Mantelirouhetta
1,5 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
2 kplkananmunaa
0,5 dlmaitoa
Kostutus
0,5 dlvettä
1 tlDr. Oetker Rommiaromia tai Karvasmanteliaromia
3 rklsokeria
Koristelu
0,5 dlvadelmahilloa tai -marmeladia
tuubiDr. Oetker Vaaleanpunaista Sokerikuorrutetta tai valkoista

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta
Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia tai Karvasmanteliaromia
Picture - Dr. Oetker Vaaleanpunaista Sokerikuorrutetta tai valkoista
1

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Lisää maito, fariinisokeri ja keskenään sekotetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Paista 30 minuutin ajan 180°C asteessa muffinivuoissa tai korkeissa pyöreissä, korppujauhotetuissa vuoissa uunin keskitasolla. Taikinasta riittää noin 5-6 korkeaan leivokseen tai 10-12 muffiniin.

2

Valmista kostutusliuos kattilassa kuumentamalla vesi ja sokeri, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä ja lisää aromit. Kostuta jäähtyneet leivokset ja anna leivosten maustua mieluiten seuraavaan päivään suljetussa astiassa. Koristele leivokset lusikallisella vadelmahilloa -tai marmeladia. Pursota sokerikuorrutetta renkaaksi hillosilmän ympärille.