Flag

Sininen Marenkikakku

about 8 annosta
Helppo
120 minuuttia
Yksinkertainen ja helppo resepti näyttävälle, herkulliselle marenkikakulle.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Marenkipohja
7 kplkananmunan valkuaista
4,5 dltaloussokeria
tuubiDr. Oetker Geelivärejä sininen
1 palaDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
Täyte
5 dlvispikermaa
Dr. Oetker Vaniljasokeria maun mukaan
300 gmustikoita tuoreita tai pakaste
2 kplbanaania
Dr. Oetker Superhero -koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria maun mukaan
Picture - Dr. Oetker Superhero -koristerakeita
1

Marenkipohjat

Kuumenna uuni 100 asteiseksi. Kuumenna kattilassa vettä vesihaudetta varten. Laita valkuaiset, sokeri ja vaniljansiemenet kattilan päälle sopivaan metallikulhoon.

2

Aseta kulho kattilan päälle. Vatkaa seosta noin 5 minuuttia käsin, kunnes sokeri on liuennut.

3

Nosta kulho vesihauteesta ja vaahdota seosta sähkövatkaimella noin 7 minuutin ajan kunnes marenki on vahvaa ja kiiltävää. Lisää geeliväriä tipoittain, kunnes väri on sopiva.

4

Nostele marenki pursotuspussiin. Pursota marengista kahden leivinpaperin päälle 5 kpl halkaisijaltaan 15 cm pyöreitä levyjä. Jos marenkia jää yli, pursota siitä koristeita.

5

Paista uunissa noin 70 minuuttia, kunnes marengit ovat kovettuneet. Anna jäähtyä.

6

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Mausta halutessasi vaniljasokerilla. Viipaloi banaani. Täytä kakku asettamalla kerroksittain marenkilevy, kermaa, banaania ja mustikoita. Koristele Superhero-koristerakeilla ja mustikoilla.