EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Sitruunamarenkipikkuleivät

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Suussasulavat ja näyttävät pikkuleivät juhliin.

noin 30 kappaletta

Vaikeustaso 3 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Sitruunamarenkipikkuleivät

Murotaikina:

100 g voita
½ dl sokeria
1 kpl kananmunan keltuainen
½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria

Marenki:

2 kpl kananmunan valkuaista
suolaa
1,20 dl taloussokeria (100 g)
tuubi Dr. Oetker Keltaista geeliväriä

Täyte:

n. 100 g sitruunatahnaa (lemon curd)

Valmistus

Valmistus

1

Erottele kahden kananmunan valkuiset ja keltuaiset. Valkuaisiin ei saa jäädä lainkaan keltuaista. Ota keltuaiset kahteen eri astiaan, toinen tarvitaan muropikkuleipiin.

2

Marengit

Vaahdota valkuaiset ja suola kuivassa puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vaahdottaen kovaan valkuaisvaahtoon. Jatka vaahdottamista muutama minuutti vielä, kun kaikki sokeri on lisätty.

3

Laita pursotuspussiin tähtitylla. Piirrä geelivärillä muutama raita pursotuspussin sisäpinnalle. Valitse väri täytteen mukaan. Täytä pussi marenkivaahdolla varovasti. Pursota leivinpaperille pikkuleipien kokoisia pieniä marenkeja.

4

Paista marenkeja noin 60-80 asteisessa uunissa 1,5 – 2 tuntia kunnes ne ovat täysin kuivia. Jos marengit alkavat tummua, alenna lämpötilaa. Käytä mahdollisuuksien mukaan kiertoilmaa tai avaa uunin luukkua aika-ajoin kuivumisen nopeuttamiseksi. Kun marengit ovat sisältäkin rapeita siirrä ne jäähtymään ja aseta uuni 180 asteen lämpöön.

5

Valmista murotaikina marenkien ollessa uunissa. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuainen voimakkaasti vaahdottaen.

6

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ensin keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikina varoen tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

7

Pyöritä taikinasta pieniä palloja, joiden halkaisija on noin 1,5 cm. Laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle väljästi ja paineja jokainen noin 0,5 cm paksuiseksi lantiksi sormin. Paista 180 asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat saaneet hieman väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

8

Täytä pikkuleivät vasta juuri ennen tarjoilua. Laita sitruunatahnaa tai muuta hilloa jokaisen keksin alapinnalle noin 1/3 – ½ tl ja paina päälle samankokoinen marenki. Säilytä tarvittaessa suljetussa rasiassa huoneenlämmössä tai hieman viileämmässä, ei kuitenkaan jääkaapissa.

Ravintosisältö: reseptiin Sitruunamarenkipikkuleivät

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 265kJ
63kcal
1344kJ
321kcal
Rasva 2.9g 15g
Hiilihydraatit 12g 59g
Proteiini 0.8g 4.3g