reseptiin Sitruunarahkakakku
200 g | kaurakeksejä |
50 g | voita |
4 tl | Dr. Oetker liivatejauhetta |
½ dl | vettä |
1 dl | sitruunamehua (1 sitruuna puristettuna) |
2 tl | Dr. Oetker Sitruuna-aromia |
2 dl | sokeria |
2 dl | maitorahkaa |
2 dl | kuohu- tai vispikermaa |
n. 150 g | vadelmia |
Vuoraa irtopohjavuoka (26 cm) leivinpaperilla. Leikkaa sopivat palat pohjalle ja reunoille.Murenna keksit pieniksi muruiksi tehosekoittimessa tai käsin pussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimuruihin. Levitä keksimassa vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
Sekoita maitorahka, sokeri, siruunamehu ja -aromi kulhossa. Liuota liivatejauhe kylmään veteen kattilassa. Anna turvota minuutin verran ja lämmitä sen jälkeen seos kiehuvaksi. Anna jäähtyä hetki ja sekoita rahkaseokseen.
Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti nostelemalla hyytelöseokseen. Kaada seos varovasti keksipohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Koristele kakku tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Voit raastaa sitruunan kuoresta kauniita nauhoja.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
980kJ 234kcal |
1141kJ 273kcal |
Rasva | 13g | 15g |
Hiilihydraatit | 25g | 29g |
Proteiini | 1.2g | 1.4g |