EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Tähtikakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Isompiin juhliin saat näyttävän kakun tekemällä siitä korkean, kaksikerroksisen. Melko helpostakin koristelustakin saa näyttävän.

noin 20 - 30 annosta

Vaikeustaso 3 120 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Tähtikakku

Pieni suklaakakkupohja:

100 g voita
2 kpl kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
½ dl maitoa

Iso suklaakakkupohja:

200 g voita
4 kpl kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 dl maitoa

Kostutus:

3 dl maitoa
1 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Suklaatäyte:

1 ps Dr. Oetker Suklaakakkumoussea
2 dl maitoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 ps Dr. Oetker Tummasuklaarakeita

Vadelmatäyte:

1 ½ dl vadelmamehua , laimentamatonta tiivistettä
1 dl sokeria
5 kpl Dr. Oetker Liivatelehteä
2 tl Dr. Oetker Luontaista Vadelma-aromia
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl vadelmia (100 g) pakaste

Kuorrutus ja koristelu:

pkt Dr. Oetker Mustaa Sokerimassaa (1250 g)
Dr. Oetker Sokerimassaa sinistä, vaaleanpunaista, keltaista ja vihreää
tuubi Dr. Oetker Sokerikuorrutetta
1 kpl Dr. Oetker Kimallegeelejä

Valmistus

Valmistus

1

Suklaakakkupohjat:

Esilämmitä uuni 180 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota kaksi kakkuvuokaa (halkaisijat 20-22 cm ja 26-28 cm). Jos vuoat mahtuvat yhtä aikaa uuniin, voit valmistaa kakkupohjat yhtä aikaa yhdistämällä pohjien ainekset. Muutoin valmista toinen pohja vasta toisen jälkeen, jotta taikina ei seiso ennen paistamista.

2

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan/vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 40-50 minuutta. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.

3

Täytteet:

Valmista täytteet kakun jäähtyessä. Vaahdota 3 dl kermaa. Vaahdota suklaakakkumoussejauhe maidon kanssa. Lisää suklaavaahtoon 1/3 kermavaahdosta sekä suklaarouhe.

4

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin vartiksi. Kuumenna vadelmamehu ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Purista liivatelehdistä liika vesi ja sekoita ne mehuun. Siirrä liuos vatkauskulhoon, lisää vadelma-aromi ja vaahdota seosta kunnes se on ilmavaa ja paksua. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen kermavaahto.

5

Leikkaan jäähtyneet kakkupohjat kolmeen osaan. Aseta ison kakun alin kerros tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä päälle puolet suklaatäytteestä. Siirrä päälle seuraava kakkulevy ja kostuta. Levitä päälle puolet vadelmatäytteestä ja nosta seuraava kakkulevy päälle. Kostuta. Kokoa pieni kakku lautaselle tai laudalle vastaavalla tavalla. Anna kakkujen vetäytyä ja täytteiden kovettua peitettynä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan ennen kuorruttamista.

6

Kuorrutus ja koristelu:

Pehmitä 3 pkt mustaa sokerimassaa ensin käsissä pehmeäksi ja kauli sitten kakun päälle riittäväksi, noin 3 mm, paksuksi pyöreäksi levyksi. Käytä apuna tomusokeria, jotta massa ei tartu alustaan. Nosta sokerimassa kaulimen avulla isommalle kakulle. Painele sokerimassa kakun reunoille ja leikkaamalla ylimääräinen pois veitsellä. Viimeistele painelemalla isolla lastalla sokerimassa tasaiseksi.

7

Nosta pienempi kakku keskelle ison kakun päälle ja kuorruta lopulla sokerimassalla.

Muotoile värillisistä massoista nauhat kakkujen reunoihin sekä ota muotilla tähtiä kaulitusta sokerimassasta. Kiinnitä kuviot sokerikuorrutteella kakun pintaan. Viimeistele tähdet kimaltaviksi sivelemällä niille kimallegeeliä.

Voit tehdä hauskat tähtikoristeet tikkujen päihin liimaamalla tikun kahden sokerimassatähden väliin sokerikuorrutteella. Anna tähtien kuivua ennen pystyyn asettelua.

Ravintosisältö: reseptiin Tähtikakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1573kJ
421kcal
1264kJ
339kcal
Rasva 14g 11g
Hiilihydraatit 65g 52g
Proteiini 3.2g 2.6g