Flag

Vaaleammat piparit

1 annos
Keskitasoinen
40 minuuttia
Vaihda piparitaikina vaihteeksi aavistuksen vaaleampaan ja leivo meheviä pikkuleipiä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Taikina
300 gvoita
3 dlsokeria
3 dlvaaleaa siirappia
2 tlkanelia
2 tlneilikkaa
1 tljauhettua mustapippuria
3 kplkananmunaa
2 tlDr. Oetker Ruokasoodaa
1 tlsuolaa
15 dlvehnäjauhoja (noin 1 kg)
Koristelu
Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta tai elintarvikeväreillä värjättyä pikeeriä.
Dr. Oetker koristerakeita

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Ruokasoodaa
Picture - Dr. Oetker Valkoista Sokerikuorrutetta tai elintarvikeväreillä värjättyä pikeeriä.
1

Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi ja mausteet. Anna jäähtyä.

2

Lisää sekoittaen munat, vehnäjauho, sooda ja suola taikinaan. Anna levätä yön yli jääkaapissa.

3

Leivo haluamasi muotoisiksi pipareiksi tai piparitaloksi. Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla kylmänä. Aseta piparit leivinpaperille väljästi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa n. 5 minuuttia. Paistoaika riippuu pipareiden koosta ja paksuudesta.

4

Koristele jäähtyneet piparit sokerikuorrutteella tai itse tehdyllä pikeerillä (kts. erillinen ohje) sekä erilaisilla koristerakeilla. Piparkakkutalon kokoamiseen on suositeltavaa käyttää kuumaa sulatettua sokeria. Huom! Sula sokeri on erittäin kuumaa.