Flag

Vadelma-marenkikakku

10 - 12 palaa
Haastava
80 minuuttia
Tämä ihana marenkikakku sopii nautittavaksi kuumana kesäpäivänä.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Marenkipohja
3 kplkananmunan valkuaista
180 gsokeria
3 tlsitruunan mehu
Vaniljakreemi
2,5 dlkuohukermaa
240 gsmetanaa
5 rkltomusokeria
1 rklDr. Oetker Vaniljasokeria
Koristelu
about 500 gvadelmia
tomusokeria

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
1

Marenkipohja

Sekoita valkuaiset, sokeri ja sitruunamehu lämmönkestävässä kulhossa. Laita kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on höyryävää vettä. Jatka marenkiseoksen sekoittamista vesihauteessa kunnes sokeri on liuennut seokseen.

2

Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 130˚ asteeseen. Levitä kolmen uunipellin päälle leivinpaperit.

3

Vatkaa marenkimassaa sähkövatkaimella 5-7 minuuttia kunnes se on sileää, kiiltävää ja jäähtynyt. Jaa marenkimassa 3 yhtä suureksi ympyräksi (Ø 20 cm) uunipelleille. Laita marenkipohjat uuniin ja vähennä samalla lämpötilaa 90˚ asteeseen. Kun pohjia on paistettu 1 ½ tuntia, sammuta uuni. Jätä marengit jäähtymään uunin jälkilämpöön ennen kuin poistat pohjat varovasti leivinpaperista.

4

Vaniljakreemi

Vatkaa kuohukerma, smetana, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

5

Laita alin marenkipohja kakkulautaselle, josta tarjoilet kakun. Levitä sen päälle 1/3 vaniljakreemistä ja yksi kerros vadelmia. Laita päälle toinen marenkipohja, levitä päälle taas 1/3 vaniljakreemistä ja yksi kerros vadelmia. Lopuksi laita päälle viimeinen marenkipohja ja levitä päälle kastike ja vadelmat.

6

Ripottele halutessasi tomusokeria kakun päälle ennen tarjoilua. Jos marjat ovat kosteita, tomusokeri vain sulaa niiden päälle. Tarjoile kakku välittömästi tai anna sen seistä max. 1 tunti jääkaapissa. Jos marenkikakku seisoo liian pitkään, pohjista tulee pehmeitä.