reseptiin Vaniljanmakuinen PAULA-lehmäkakku
200 g | pehmeää voita |
2,66 dl | sokeria |
2 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
½ dl | kuohukermaa tai maitoa |
3 kpl | kananmunaa |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
½ dl | kaakaojauhetta |
1 ps | Dr. Oetker Vaniljakakkumoussea |
2 ½ dl | maitoa |
1 rkl | Dr. Oetker Vanilja-aromia |
454 g | Dr. Oetker Valkoista Sokerimassaa |
1 rkl | kaakaojauhetta |
Dr Oetker nonparelleja tai strösseleitä |
Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 175° C .Vatkaa voi ja sokeri kulhossa. Lisää vaniljasokeri, kerma ja kananmunat ja vatkaa hyvin. Lisää jauhot ja leivinjauhe taikinaan siivilän läpi ja sekoita hyvin. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja kaada taikinat irtopohjavuokiin (Ø 20 cm). Paista pohjia uunissa 40-45 minuuttia. Jäähdytä pohjat vuoissa ritilän päällä.
Sekoita kakkumoussejauhe ja maito kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimen alhaisella nopeudella 1 minuutti ja sitten 4 minuuttia suurella nopeudella niin, että vaahdosta tulee ilmavaa. Lisää vanilja-aromi ja sekoita. Ota pohjat pois vuoista. Laita ruskea pohja tarjoiluvadille. Levitä väliin vaniljatäyte. Laita vaalea pohja päälle.
Jaa sokerimassa kahteen erikokoiseen osaan. Sekoita kaakaoon muutama tippa vettä ja vaivaa kaakaojauhe isompaan osaan sokerimassaa. Värjää toinen osa aavistuksella kaakaota vaalean ruskeaksi. Kaulitse tummasta massasta ohut levy ja kuorruta kakku sillä. Leikkaa kaulitusta vaaleasta massasta lautoja aidaksi kakun sivuille. Koristele kakun pinta lehmän täplien muotoisilla paloilla. Ripottele halutessasi päälle strösseleitä.
Aseta irtonaiset osat kakkuun sivelemällä vettä niiden alapintaan, jotta ne kiinnittyvät paremmin sokerimassaan. Voit käyttää kiinnittämiseen myös Dr. Oetker Sokerikuorrutetta.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1000kJ 297kcal |
911kJ 271kcal |
Rasva | 14g | 13g |
Hiilihydraatit | 54g | 49g |
Proteiini | 3.8g | 3.4g |