Flag

Vegaaninen mansikkajuustokakku

about 8 - 10 annosta
Keskitasoinen
90 minuuttia
Kesäinen mansikkajuustokakku syntyy kasvipohjaisista raaka-aineista ja resepti sekä vegaaninen että gluteeniton.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Raakakakkupohja
110 gsaksanpähkinöitä
70 gkivettömiä taateleita
1 tlkanelia
1 hyppysellinensuolaa
0,25 TankoaDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
50 gkookoshiutaleita
Vegaaninen mansikkamousse
200 gcashewpähkinöitä, suolaton
1,5 dlkylmää vettä
0,5 dlsitruunamehua
2 psDr. Oetker Vegegeliä
1,75 dlkookosöljyä
450 gpakastemansikoita sulatettuna
60 gkookosmaitoa (rasvainen osa tölkin pinnalta)
90 gvaahterasiirappia (0,75dl)
0,5 TankoaDr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Dr. Oetker Gourmet Vaniljatankoa

Tarvíkkeet

Onnistuaksesi tarvitset monitoimikoneen tai riittävän kokoisen tehosekoittimen pähkinöiden jauhamiseksi ja täytteen valmistamiseksi. Ohjeessa on käytetty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaa, mutta hieman isompikin käy. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla kiristämällä pohjaa isompi paperi pohjan ja reunan väliin. Vuoraa reuna halutessasi reunamuovilla.


Esivalmistelut

Liota cashewpähkinöitä 1-2 tunnin ajan kylmässä vedessä ennen käyttöä. Jauhettuna liotetuista pähkinöistä tulee hyvä korvike tuorejuustolle tässä reseptissä.


Raakakakkupohja

Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa hienoksi rouheeksi. Lisää sitten taatelit yksitellen jatkaen hienontamista. Lisää loput pohjan ainekset. Pohjamassan ei tarvitse olla aivan hienojakoista, vaan siihen voi jäädä hieman rakennetta. Kaada massa vuoan pohjalle ja painele massa tiiviisti tasaiseksi reunoille saakka. Nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.


Vegaaninen mansikkamousse

Täytteessä on oleellista käyttää uudella reseptillä valmistettua Vegegeliä. Liota Vegegel kylmään vesi-sitruunamehu seokseen kattilassa ja kuumenna seosta, kunnes se kirkastuu ja paksuuntuu. Valuta Cashewpahkinät ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää loput ainekset Vegegel-seos mukaan lukien. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita lastalla. Kopauta lopuksi vuokaa muutaman kerran pöytää vasten, jotta pinta tasoittuu. Nosta kakku tasaiselle alustalle jääkaappiin 2-3 tunnin ajaksi, kunnes kakku on hyytynyt. Kakku säilyy jääkaapissa 2 päivää.