Flag

Vegaaninen vadelmamoussekakku

10 - 12 palaa
Keskitasoinen
90 minuuttia
Tämä vegaaninen ja gluteeniton kakku valmistuu cashewpähkinäkermasta ja tuoreista vadelmista.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Mantelipohja
100 gkivettömiä taateleita
2 psDr. Oetker Mantelirouhetta (a 50 g)
1 - 2 rklkookosöljyä
1 tlDr. Oetker Karvasmanteliaromia
1 rklkaakaojauhetta (voi jättää pois halutessaan)
Vadelmamousse
200 gcashewpähkinöitä, suolaton
450 gpakastettuja vadelmia
0,66 dlvaahterasiirappia
2 dlkylmää vettä
2 psDr. Oetker Vegegeliä
2 tlDr. Oetker Vanilja-aromia
6 tlsitruunamehua
1,5 dlkookosöljyä
Koristelu
about 170 gvadelmia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Mantelirouhetta (a 50 g)
Picture - Dr. Oetker Karvasmanteliaromia
Picture - Dr. Oetker Vegegeliä
Picture - Dr. Oetker Vanilja-aromia
1

Esivalmistelut

Reseptiä varten tarvitset tehokkaan monitoimikoneen tai tehosekoittimen. Voit tarvittaessa valmistaa vadelmamoussen kahdessa osassa, mikäli koneen sekoituskulho on liian pieni. Tarvitset myös 18 cm irtopohjakakkuvuoan. Vuoraa sen pohja leivinpaperilla ja reunat kakkumuovilla, jotta kakku on helpompi irroittaa vuoasta. Voit tehdä kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi ja tarvitset enemmän vadelmia koristeluun.


Laita cashewpähkinät kylmään veteen pehmenemään vähintään 2 tunniksi (mielellään 4 tunniksi) ennen niiden käyttöä. Liotuksen jälkeen pähkinät ovat pehmeitä ja niistä on helppo valmistaa tuorejuustoa muistuttava tahna.

2

Mantelipohja

Sekoita taatelit ja mantelirouhe monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää kookosöljy, manteliaromi ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada massa vuorattuun kakkuvuokaan ja painele pohja tasaiseksi. Laita jääkaappiin.

3

Vadelmamousse

Laita pakastetut vadelmat ja vaahterasiirappi kattilaan. Keitä kunnes seos on tasaista. Liota Vegegel kylmään veteen ja lisää se vadelmien joukkoon samalla sekoittaen. Keitä 1-2 minuuttia kunnes massa sakenee. Lisää sitruunamehu ja vaniljauute ja anna seoksen jäähtyä.


Valuta cashewpähkinät vedestä ja sekoita monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita uudelleen. Lisää vadelmat ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte mantelipohjan päälle ja kopauta kakkupohja pöytää vasten, jotta täytteen pinta tasoittuu. Laita kakku jääkaappiin 3-4 tunniksi kunnes täyte on jähmettynyt.

4

Koristelu

Poista kakku vuoasta ja asettele tarjoilulautaselle. Irrota kakkumuovi varovaisesti kakun reunalta. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla. Aloita kakun ulkoreunoilta ja etene keskustaa kohti. Kakku säilyy jääkaapissa noin kaksi päivää.