reseptiin Viidakkokakku
4 kpl | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
1 dl | vettä |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 dl | kookoshiutaleita |
1 tl | Dr. Oetker Leivinjauhetta |
2 tl | Dr. Oetker Vaniljasokeria |
3 dl | ananasmurskaa |
2 kpl | banaania (kypsää) |
4 dl | kuohu- tai vispikermaa |
tuubia | Dr. Oetker Geelivärejä (sininen ja vihreä) |
Dr. Oetker Jungle Mix Koristeraetta | |
1 rs | Dr. Oetker Jungle Viidakkokoristekuvioita |
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
Voitele ja jauhota neljä halkaisijaltaan 15 cm:n irtopohjavuokaa. Voit myös paistaa pohjat yksi kerrallaan, mutta muista tällöin voidella ja jauhottaa vuoka ennen seuraavan pohjan paistamista.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti. Sekoita taikinaan lopuksi kookoshiutaleet.
Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja kaada vuokiin.
Paista pohjia noin 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Ota pohjat uunista ja anna niiden jäähtyä vuoissaan noin 10 minuuttia ennen kuin kumoat ne ritilälle ja annat jäähtyä kokonaan.
Kuori banaanit ja soseuta ne haarukalla tai sauvasekoittimella.
Kokoa kakku levittämällä alimman kerroksen väliin 1 ½ dl ananasmurskaa, keskimmäisen kerroksen väliin soseutetut banaanit sekä ylimmän kerroksen väliin 1 ½ dl ananasmurskaa.
Voit loihtia vohvelirullista puita asettamalla ne pystyyn kakun päälle ja lisäämällä sitruunamelissaa tai basilikaa lehvästöksi.
per annos / kappale | per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
1286kJ 411kcal |
1084kJ 346kcal |
Rasva | 16g | 13g |
Hiilihydraatit | 41g | 34g |
Proteiini | 4.4g | 3.7g |