Flag

Voitaikina-bostonkakku

16 palaa
Keskitasoinen
100 minuuttia
Voipullataikinasta leivottu bostonkakku maistuu vaikka sunnuntaikahveilla.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Vaniljakreemi
0,5 psDr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
2 dlmaitoa
Voikreemi
100 gpehmeää voita
1,25 dlsokeria
1 psDr. Oetker Mantelijauhetta
1 tlDr. Oetker Karvasmanteliaromia (halutessasi)
1 psDr. Oetker Korintteja
Voitaikina
2,5 dlmaitoa
1 kplkananmunaa
5 rklsokeria
suolaa hyppysellinen
1 tlkardemummaa
about 8 dlvehnäjauhoja
7 gkuivahiivaa
250 gkylmää voita
Kuorrutus
1 dltomusokeria
3 tlvettä
0,5 tlDr. Oetker Rommiaromia

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Paistonkestävää Vaniljakreemiä
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Karvasmanteliaromia (halutessasi)
Picture - Dr. Oetker Korintteja
Picture - Dr. Oetker Rommiaromia
1

Vaniljakreemi

Laita maito kulhoon ja lisää vaniljakreemi. Vatkaa vispilällä noin 1 minuutti. Kreemistä tulee hyvin paksua. Laita se 20 minuutiksi jääkaappiin ja sen jälkeen sekoita kreemi vielä nopeasti tasaiseksi.

2

Voikreemi

Vatkaa voi, sokeri, mantelijauhot ja manteliaromi tasaiseksi. Laita sivuun odottamaan. Lämmitä uuni 200° C asteeseen.

3

Taikina

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin ja lisää vehnäjauhot osissa taikinaan. Vaivaa kunnes taikina on pehmeää ja joustavaa. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja.

4

Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi (50x30 cm). Viipaloi voi paloiksi ja asettele viipaleet 2/3 levystä. Jätä 1/3 levystä tyhjäksi. Taittele levy niin, että siinä on 3 kerrosta ja jokaisen kerroksen välissä on voita. Purista reunat kiinni ettei voi pursua ulos kaulimisen aikana.

5

Kauli taikina saman kokoiseksi levyksi kuin alussa. Ja taittele levy samalla tavalla. Toista sama vielä yhden kerran alusta. Viimeiseksi kaulitse levy vielä 50x30 cm levyksi. Ota 1/3 taikinasta ja laita se voidellun irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 26 cm) ja levitä tasaiseksi. Levitä päälle voikreemi, pari ruokalusikallista vaniljakreemiä ja korintteja.

6

Kauli loput taikinasta levyksi. Levitä päälle vaniljakreemi ja loput korintit. Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi kuitenkin niin ettei täytettä pursua ulos.Jaa taikina terävällä veitsellä 10 osaan.

7

Aseta kaksi rullaa vuoan keskelle ja laita muut rullat niiden ympärille. Painele rullia hieman kasaan niin, että rullien välissä on hieman tilaa. Kohota kakkua 30 minuuttia kostutetun pyyhkeen alla lämpimässä paikassa. Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia kunnes se on saanut väriä ja on kypsä tikulla kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin poistat sen vuoasta. Jäähdytä kakku kokonaan.

8

Kuorrutus

Sekoita kuorrutetta varten vesi, tomusokeri ja rommiaromi. Levitä sokerikuorrutetta jokaisen rullan keskelle. Ilman kuorrutetta kakun voi lämmittää seuraavana päivänä uunissa.