Flag

Ylellinen banaanikakku

14 palaa
Keskitasoinen
80 minuuttia
Makea banaanikakku on kakun ja piirakan välimuoto.
LISÄTIETOJA
Tarkempia tietoja
Picture -
Picture -
ARVOSTELE RESEPTI
Kuinka resepti onnistui?

Inspiroidu

Reseptejä

Picture - Hero image

Reseptin ainesosat

Pohja
2,25 dlvehnäjauhoja
1 tlDr. Oetker Leivinjauhetta
0,5 dlsokeria
suolaa ripaus
1 kplkananmunan keltuaista
1 rklmaitoa
75 gvoita
50 gDr. Oetker Mantelijauhetta
Täyte
4 - 5 kplbanaania
1 - 2 rklsitruunamehua
2 kplkananmunaa
1 rklkuumaa vettä
0,5 dlsokeria
2 tlDr. Oetker Vaniljasokeria
0,5 dlvehnäjauhoja
0,5 dlperunajauhoja
1 psDr. Oetker Mantelilastuja (50 g)

Näytä tuotteet

Picture - Dr. Oetker Leivinjauhetta
Picture - Dr. Oetker Mantelijauhetta
Picture - Dr. Oetker Vaniljasokeria
Picture - Dr. Oetker Mantelilastuja (50 g)
1

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää sokeri, suola, kananmunan keltuainen ja maito. Lisää lopuksi mantelijauhe ja voi. Vaivaa taikinaksi. Anna seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

2

Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 26 cm). Pistele pohjaa haarukalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen.

3

Kuori ja viipaloi banaanit. Sekoita ne sitruunamehuun ja 1 rkl sokeria. Levitä banaaniviipaleet torttupohjalle.

4

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja kuuma vesi. Lisää pienissä erissä vähän yli puolet sokerista ja vaniljasokeri seokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes massa on kermaista.

5

Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista kiiltäväksi massaksi. Sekoita keltuaismassa valkuaismassan joukkoon. Kääntele joukkoon varovasti vehnä- ja perunajauhot. Levitä seos banaanien päälle ja ripottele täytteen päälle mantelilastuja. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.