EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Yllättävä lepakkokakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Leivo Halloween-juhliin yllättävä lepakkokakku. Hauska yllätys paljastuu vasta kakkua leikatessa.

noin 10 viipaletta

Vaikeustaso 2 80 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Yllättävä lepakkokakku

Suklaataikina:

100 g voita
1 ½ dl sokeria
2 kpl kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Vaaleataikina:

150 g voita
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria

Kuorrutus:

3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kiehuvaa vettä
Dr. Oetker koristelugeeliä (keltainen tuubi)

Valmistus

Valmistus

1

Esivalmistelut

Vuoraa pieni neliömäinen vuoka (noin 18x18cm) leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen, vähintään 1,5 litran vetoinen vuoka. Lämmitä uuni 180 asteiseksi.

2

Suklaataikina

Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää kananmunat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Levitä taikina neliönmuotoiseen leivinvuokaan ja paista 25 minuutin ajan tai kunnes kakku on kohonnut ja jähmettynyt. Nosta uunista ja anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa ja anna jäähtyä kokonaan.

3

Leikkaa suklaakakusta lepakkomuotilla tai muulla sopivalla muotilla (n. 10x4,5 cm) kakkukuvioita noin 6 kpl. Varmista, että muotti mahtuu esivalmistellun vuoan sisään.

4

Vaalea taikina

Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää kananmunat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

5

Lusikoi kolmannes vaaleasta taikinasta voidellun, suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle ja reunoille. Aseta lepakkokakut tiiviisti toinen toistaan vasten jonoon taikinan päälle. Peitä lepakot vaalealla taikinalla. Kopauta vuokaa kevyesti pöydällä, jotta taikina täyttää kaikki mahdolliset kolot. Paista 180 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia, kunnes kakku alkaa saada väriä. Anna jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen irroittamista.

6

Kuorrutus ja koristelu:

Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Lisää tarvittaessa vettä tai tomusokeria, jotta kuorrutuksesta tulee helposti levitettävää. Levitä kuorrutus vuoasta irrotetun kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen hieman valua reunoista. Anna jähmettyä 30 minuuttia ennen koristelua keltaisella koristelugeelillä.

Ravintosisältö: reseptiin Yllättävä lepakkokakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 1962kJ
624kcal
1497kJ
476kcal
Rasva 23g 18g
Hiilihydraatit 65g 49g
Proteiini 6g 4.6g