EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ DR. OETKERIN verkkosivustolla

Tämä verkkosivusto tallentaa laitteellesi evästeitä parantaakseen sivuston toimintaa sekä auttaakseen meitä ja yhteistyökumppaneitamme saamaan käsityksen sivustomme käytöstä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä (klikkaamalla, selaamalla ja sivuilla liikkumalla) tai poistamalla tämän evästeilmoituksen hyväksyt evästeiden käytön. Saat lisätietoa evästeistä ja niiden poistamisesta yksityisyydensuojakäytännöstämme.

Välttämättömät evästeet
Nämä evästeet ovat välttämättömiä oetker.de-sivuston perustoimintojen käyttämiseksi.
Välttämättömät evästeet ja suorituskykyä mittaavat evästeet
Suorituskykyä mittaavat evästeet auttavat analysoimaan oetker.de-palvelun käyttöä, jotta voimme jatkuvasti arvioida ja parantaa palvelun laatua.
Välttämättömät evästeet, suorituskykyä mittaavat evästeet, markkinointievästeet ja kolmannen osapuolen evästeet
Markkinointi- ja kolmannen osapuolen evästeet auttavat meitä näyttämään oetker.de-palvelun yksilöllistä sisältöä muilla alustoilla.

Yllätyskakku

(0)
Sinun arviosi Kiitos arviostasi!
    (Ei minun makuuni)
    (Menettelee)
    (Ihan ok)
    (Todella hyvä)
    (Täydellinen)

Kakun sisältä löytyy todellinen yllätys!

noin 12 palaa

Vaikeustaso 2 100 Minuuttia

Ainekset

Ainekset

reseptiin Yllätyskakku

Vaalea kakkutaikina:

200 g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr. Oetker Luontainen Appelsiiniaromia

Värillinen kakkutaikina:

200 g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl sokeria
3 kpl kananmunaa
2 tl Dr. Oetker Vaniljasokeria
2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
2 rkl Dr. Oetker Punaista Elintarvikeväriä

Pinnalle:

n. 1 dl kuohu- tai vispikermaa
500 g Dr. Oetker Keltaista Sokerimassaa (2 pkt)
Dr Oetker nonparelleja tai strösseleitä

Valmistus

Valmistus

1

Tee ensin värillinen taikina. Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipä- tai kakkuvuoka.

2

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon.

3

Värjää seos elintarvikevärillä vahvan väriseksi. Kaada kakku vuokaan (vetoisuus n. 1,2 l / 24 cm).

Lämpötia: noin 180°C

Kiertoilmauuni: noin 160°C

Asetukset: alatasolla

Paistoaika: n. 50 min.

4

Leikkaa jäähtynyt kakku 10 viipaleeseen. Ota viipaleista tähden- tai muun muotoisella piparimuotilla kuvioita. Laita kuviot pakastimeen 30 minuutiksi.

5

Pese kakkuvuoka. Voitele ja jauhota se uudelleen.

6

Valmista vaalea taikina samaan tapaan kuin värillinenkin. Käytä appelsiiniaromia elintarvikevärin sijaan.

7

Kaada vaaleaa taikinaa muutaman sentin kerros vuoan pohjalle. Asettele vuokaan tähdenmuotoisen kakkupalat pystyyn jonoksi. Kaada vuokaan vaaleaa taikinaa siten, että se peittää värillisen taikinan.

8

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan.

9

Levitä kakun pintaan ohut kerros kermavaahtoa. Kauli sokerimassa levyksi. Kiepauta se kakun ympärille. Koristele halutessasi nonparelleilla.

Värillisen taikinan ylijääneet kakkupalat voi käyttää esimerkiksi pappilan hätävaraan tai triflen.

Ravintosisältö: reseptiin Yllätyskakku

per annos / kappale per 100 g / ml
Energia 2583kJ
771kcal
1597kJ
477kcal
Rasva 33g 20g
Hiilihydraatit 42g 26g
Proteiini 5.4g 3.4g