Liivate on yleisimmin käytetty hyytelöimisaine. Dr. Oetker liivatelehdet valmistetaan sian nahan sidekudoksesta. Liivatelehdillä on Bloom-arvo, joka ilmaisee hyytelöimisvoimakkuutta. Mitä korkeampi arvo, sitä kiinteämpää liivatetta syntyy. Liivatelehtien vahvuus on jaettu neljään eri Bloom-arvoon – pronssiin, hopeaan, kultaan ja platinaan, niiden hyytelöimisvoimakkuuden mukaan. Leivonnassa käytetyn liivatteen kiinteys vaihtelee useimmiten 125 ja 250 Bloomin, eli pronssin ja platinan välillä. Dr. Oetkerin Liivatelehtien Bloom-arvo on platina.
Käyttöohje:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Valuta liika vesi pois. Kuumenna lehdet ja jäljellä oleva vesi vesihauteessa tai mikrossa. Liotetut lehdet voidaan sekoittaa myös suoraa kuumaan nesteeseen. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia. Annostelu: Pehmeä hyytelö: 5-6 lehteä / ½ litraa nestettä. Leikattava hyytelö: 8-9 lehtä / ½ litraa nestettä.