Liivate on yleisimmin käytetty hyytelöimisaine. Dr.Oetker Luomu Liivatelehdet valmistetaan luomu sian nahasta. Liivatelehdet pehmitetään ensin kylmässä vedessä. Niistä puristetaan ylimääräinen neste ja ne sekoitetaan hyydytettävään kuumaan nesteeseen.
Pehmennetyt liivatelehdet voidaan myös kuumentaa pienessä määrässä vettä mikroaaltouunissa ja lisätä kuumennuksen jälkeen hyydytettävään nesteeseen.Liivatteen hyytyminen kestää noin 4 tuntia jääkaapissa ja hyytelö muuttuu kovemmaksi ajan myötä.
Käyttöohje: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Valuta liika vesi pois. Kuumenna lehdet ja jäljellä oleva vesi vesihauteessa tai mikrossa. Liotetut lehdet voidaan sekoittaa myös suoraa kuumaan nesteeseen. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia.
Annostelu: Pehmeä hyytelö: 5-6 lehteä / ½ litraa nestettä.
Leikattava hyytelö: 8-9 lehtä / ½ litraa nestettä.