Banaani on Suomen syödyin hedelmä. Sitä ostetaan paljon koteihin ja välillä nuo makeat hedelmät unohtuvat keittiön pöydälle ja muuttuvat mustapilkullisiksi. Tällöin ne ovat omiaan monenlaiseen leivontaan: banaanikakkuihin, banaanilettuihin ja toki myös kuppikakkuihin! Muistathan, että ylikypsät banaanit voi myös paloitella ja pakastaa, jolloin ne tuovat ihanan pehmeää rakennetta smoothieisiin. Pakastetut banaanit voi myös sulattaa ja muussata leivonnassa käytettäväksi.
Cupcake
Satokausikalenterin reseptillä tehdyt kuppikakut maistuvat banaanilta ja suklaalta ja ne koristellaan more is more -tyyliin ihanilla koristeilla kuten esimerkiksi Lemon&Orange -tai Ocean Mix -strösseleillä.
Aamiainen ja Brunssi
Hauskaa ilmettä banaanileipään saat asettelemalla pitkäittäin leikattuja banaaniviipaleita ja saksanpähkinöitä taikinan päälle ennen paistoa!
Täytekakut
Kakut
Hyydytettävät kakut
Pikkuleivät
Piirakat
Aamiainen ja Brunssi