Tiesitkö, että vaniljauute ja vaniljaesanssi ovat sama asia? Kaupan leivontaosastolta löytyvien pikkupullojen sisältöä käytetään maustamaan kaikenlaisia annoksia eri puolilla maailmaa. Sisältävätkö nämä pullot kuitenkaan aidon vaniljan uutetta? Minkälaisiin resepteihin vaniljauute sopii? Entä voiko vaniljauutetta valmistaa itse?
Vaniljauutetta valmistetaan vaniljatangoista. Koska sitä uutetaan tangoista, vaniljauute sisältää vaniljan luonnollisia aromaattisia yhdisteitä – erittäin tiiviissä muodossa.
Parasta vaniljauutteessa on se, että se sopii herkän vaniljaisen makunsa ansiosta erinomaisesti monenlaisiin makeisiin resepteihin, kuten kakkuihin, kekseihin, jälkiruokiin ja erikoiskahveihin. Vaniljauute sopii erinomaisesti esimerkiksi erilaisten vaniljaisten hillojen valmistamiseen. Oletko tekemässä suolaista kastiketta? Lisää siihen teelusikallinen vaniljauutetta maun vahvistamiseksi.
Vaikka vaniljauutetta pidetään erityisen monikäyttöisenä leivontatuotteena, sen sijaan voidaan käyttää muitakin vaniljatuotteita pienin muutoksin. Jos haluat käyttää muita vaniljatuotteita vaniljauutteen sijaan, sinun tulee varmistaa oikea määrä huolellisesti.
Jos haluat korvata vaniljauutteen vaniljajauheella, tarvitset noin kaksi grammaa jauhetta korvaamaan kaksi teelusikallista uutetta.
Onko sinulla vaniljasokeria kaapissa? Noin 8 g vaniljasokeria vastaa yhtä teelusikallista vaniljauutetta.
Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta useimmat valmistajat tarjoavat vaniljauutetta alkoholipohjaisena, sillä alkoholia käytetään yleensä uuttamisessa.
Koska vaniljauute on yksi suosituimmista vaniljatuotteista, sitä on hyvin saatavilla supermarkettien leivontaosastoilla. Pikkupulloja tulee säilyttää viileässä ja valolta suojattuna.
Jos haluat valmistaa vaniljauutetta itse, olemme luoneet helpon reseptin kotitekoiselle vaniljauutteelle.
Ainekset noin 50 ml vaniljauutetta:
Valmistus:
Vaniljauute antaa hienostunutta makua paitsi makeisiin myös suolaisiin ruokiin.
Kakut
Hyydytettävät kakut
Leivontavinkit