Kuumenna uuni 100°C:seen. On tärkeää, ettei uuni kuumene enempää, jotta koristeet eivät sula. Voit varmuuden vuoksi kuumentaa uunin 90°C: seen ja paistaa marenkeja hieman kauemmin.
Kaada Marenkijauheet suureen kulhoon ja lisää 1,5 dl vettä. Vatkaa sähkövatkaimen pienellä nopeudella lyhyesti sekaisin ja sitten korkeimmalla nopeudella noin 3 minuuttia kunnes marenki on ilmavaa.
Jaa marenki kolmeen kulhoon. Värjää yksi osa punaisella, toinen keltaisella ja viimeinen vihreällä geelivärillä. Sekoita värit käännellen joukkoon, jottei marenkivaahto lässähdä.
Laita keltaiseksi värjätty marenki pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla.
Laita punaiseksi värjätty marenki pursotuspussiin, jossa on suljettu tähtitylla (ø 8 mm).
Laita puolet vihreästä marenkiasta marenki pursotuspussiin, jossa on suljettu tähtitylla (ø 8 mm). Laita toinen osa marengeista pursotuspussiin, jossa on lehtitylla.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota 5 pientä palloa punaisesta marengista leivinpaperille ja kiinnitä pilli tai tikku pallon päälle. Pursota sitten vihreää marenkia kaarevaan muotoon pillin keskiosaan - eli tee vesimelonin kuori.
Pursota sitten punaisesta marengista siksak liikkeellä kolmio vesimelonin hedelmäksi. Ripottele punaisen osan päälle mustia koristerakeita melonin siemeniksi. Jäljelle jäävästä marengista voit pursottaa vesimelonien sivuun pieniä marenkeja.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Pursota 5 pientä palloa keltaisesta marengista leivinpaperille ja kiinnitä pillin tai tikun päähän. Pursota sitten keltaisesta marengista pieniä marenkeja 3 vierekkäin ja 4 päällekäin.
Pursota sitten vihreästä marengista ananaksen lehtiosat. Pursota ensin pohja suljetun tähtityllan läpi ja sitten vielä päälle kerros marenkia lehtityllan läpi siksakliikkeellä. Jäljelle jäävästä marengista voit pursottaa ananasten sivuun pieniä marenkeja.
Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 90 minuuttia, kunnes ne ovat kuivia.
Inspiroidu
Makeiset
Makeiset