Liota liivatelehti kylmässä vedessä.
Sekoita appelsiinimehu, raastettu appelsiininkuori, sokeri, vaniljatahna sekä kananmuna paksupohjaisesa kattilassa. Kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti vatkaten, kunnes massa alkaa hieman sakeutua. Tämä vie noin 5-10 minuuttia. Varo käyttämästä liian kuumaa lämpötilaa liedellä, jotta kananmuna ei erotu.
Siivilöi massa kulhoon appelsiininkuoripalojen sekä mahdollisen hedelmälihan poistamiseksi. Lisää voi ja oranssia geeliväriä, kunnes saavutat haluamasi oranssin sävyn. Sekoita, kunnes voi on täysin sulanut appelsiinitahnaan. Purista liivatelehti vedestä ja sulata se lämpimän appelsiinitahnan joukkoon.
Laita appelsiinicurd puhtaaseen lasiseen säilytysastiaan ja säilö jääkaappiin. Käytä 3-4 päivän kuluessa.
Appelsiinicurdin voi pakastaa. Kun käytät pakastettua appelsiinitahnaa, anna sen sulaa jääkaapissa yön yli ja sekoita ennen käyttöä.
Tarjoile appelsiinicurdia vastapaistettujen skonssien päällä. Täältä löydät reseptimme herkullisiin skonsseihin: https://www.oetker.fi/fi-fi/resepti/r/skonssit-ja-marinoidut-mansikat.
Inspiroidu
Juomat