Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Kopauta ylimääräiset korppujauhot pois vuoasta. Kuumenna uuni kiertoilmalle 170 asteeseen.
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos sekä yksi desilitra maitoa taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahtia. Sekoita toiseen osaan appelsiinin kuoriraaste ja toiseen osaan kaakaojauhe sekä yksi ruokalusikallinen maitoa.
Nostele vuoan pohjalle tasaiseksi noin kolmannes kaakaotaikinasta ja sitten päälle puolet appelsiinitaikinasta. Tasoita. Lisää seuraavaksi kolmannes kaakaotaikinaa ja sitten loput appelsiinitaikinasta. Tasoita. Lisää lopuksi loput kaakaotaikinasta. Halutessasi voit sekoittaa hieman taikinakerroksia pistelemällä kerrosten läpi veitsellä tai haarukalla. Tasoita ja vedä pinnalle taikiaan ympyrän muotoinen viilto. Paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyys tikulla. Kypsä kakku ei tartu tikkuun. Kumoa hieman jäähtynyt kakku varovasti lautaselle. Anna jäähtyä. Säilytä ilmatiiviisti huoneenlämmössä tai viileämmässä. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Viimeistele kakku tomusokerilla ja Suklaatähdillä.
Inspiroidu
Kakut
Kakut