Valmista ensin rahkatäyte sekoittamalla kaikki täyteainekset aprikooseja lukuun ottamatta keskenään. Valuta aprikoosit lävikössä.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat rasva-sokerivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita kevyesti.
Levitä puolet taikinasta voideltuun ja lkorppujauhotettuun irtopohjavuokaan (ø 22-24 cm). Levitä aprikoosinpuolikkaat taikinan päälle ja rahkatäyte niiden päälle ja levitä lopputaikina rahkatäytteen päälle. Taikinan levittäminen pehmeän täytteen päälle onnistuu kuumaan veteen kasteulla ruokalusikalla hyvin.
Paista 160 asteessa uunin alatasolla 45-55 minuutin ajan.
Positie rooster: Alatasolla
Jäähdytä ja irrota kakku vuoasta. Pehmeän täytteen vuoksi kakku painuu keskeltä hiukan kuopalle jäähtyessään. Sirottele tomusokeria jäähtyneelle kakulle. Tarjoa halutessasi vaniljakastikkeen kera.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut