Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä 10 minuuttia. Mausta marenki vaniljasokerilla. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle ilmavasti. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohja tuntuu kypsältä.
Vaihtoehtoisesti voit valmistaa marengin helposti Dr. Oetker Marenkijauheella pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita kattilaan raparperipalat, sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka. Sekoita joukkoon raparperiseos. Mausta sitruuna-aromilla ja tarvittaessa sokerilla.
Leikkaa britatorttu kahteen yhtäsuureen osaan ja laita toinen osa tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte. Nosta päälle toinen pohjaosa ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele mansikoilla ja pehmeillä hopeahelmillä.
Inspiroidu
Täytekakut
Täytekakut
Täytekakut