1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
2. Paahda saksanpähkinät kullanruskeiksi pannulla. Anna pähkinöiden jäähtyä ja hienonna ne karkeaksi rouheeksi.
3. Vatkaa fariinisokeri, vaalea siirappi ja kananmunat vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja siirrä sivuun. Sekoita vehnäjauhot, kaneli, inkivääri, leivinjauhe ja suola ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele seos hyvin sekaisin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Kääntele voisula joukkoon pienissä erissä, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää porkkanaraaste ja saksanpähkinärouhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista porkkanakakkua noin 45 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla tai vastaavalla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa jääkaapissa vähintään 4 tuntia, kunnes se on täysin kylmä.
5. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta kiertämällä reunan ympäri terävällä veitsellä. Leikkaa porkkanakakku kahteen osaan sahalaitaisella veitsellä.
1. Vatkaa voi ja tomusokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää sitruunankuori ja 4 rkl sitruunamehua ja sekoita tuorejuustoseos hyvin.
2. Aseta kakkupohjan alapuoli tarjoiluvadille ja laita sen ympärille kakkurengas, jonka sisäpuolella on reunakalvo (tai tuorekelmu). Levitä päälle puolet tuorejuustokreemistä. Aseta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loput kreemistä.
Pidä kakkua pakastimessa tunnin ajan tai anna sen hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
1. Vatkaa voi täysin vaaleaksi ja kuohkeaksi noin 10 minuutin ajan. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista, kunnes massa on tasaista. Lisää voikreemiin lopuksi sitruunamehu, sitruunankuori ja vihreä geeliväri ja sekoita massa tasaiseksi.
2. Levitä voikreemiä tasainen kerros porkkanakakun päälle.
3. Kauli sokerimassa ohueksi levyksi käyttämällä apuna hieman maissitärkkelystä tai tomusokeria. Paina lehdet lehtimuotilla (tai muotoile itse) ja aseta ne kakun reunalle. Tee jäljelle jääneestä sokerimassasta ensin dinosauruksen vartalo (säästä pieni määrä sokerimassaa dinosauruksen jaloiksi). Aloita pyörittämällä sokerimassasta soikea pallo ja venytä sen molempia päitä niin, että niihin muodostuu häntä toiseen päähän ja kaula/pää toiseen päähän. Pyöritä lopusta vihreästä sokerimassasta tanko, jaa se neljään osaan ja kiinnitä osat dinosauruksen vartalon alle jaloiksi. Tee pienestä määrästä valkoista sokerimassaa pieniä nystyjä dinosauruksen vartaloon. Aseta dinosaurus kakun keskelle.
Inspiroidu
Kakut
Kakut
Kakut